Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Együtt, csapatmunkával sikerülhet a győzelem szombaton

Vissza a címlapra
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Együtt, csapatmunkával sikerülhet a győzelem szombaton

Erőltetett menetben van a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, amely több játékosát is nélkülözni kényszerült az utóbbi hónapokban. Gyakorlatilag nem volt olyan mérkőzés még idén, ahol a teljes keret rendelkezésre állt volna. Ennek ellenére eredményesen tudott szerepelni a csapat, hiszen a Magyar Kupában való szereplést kivívták, és a tabellára tekintve sem lehet okunk szomorkodásra. A ZTE elleni vereség természetesen fájó, ám vannak pozitívumok, amelyekre lehet építeni a jövőben. Szombaton 18 órától a Messzi István sportcsarnokban, a Pécs ellen javíthatnak Forray Gábor tanítványai.

-Az első félidő passzív támadójátéka miatt szenvedtünk vereséget Zalaegerszegen. Levontuk a tanulságokat, és a pozitívumokra építkezünk a folytatásra – mutatott rá Forray Gábor vezetőedző. – A szakmai vezetés a szezon előtt azt a döntést hozta, hogy a hat meghatározó felnőtt játékosunk mellett a tehetséges fiataljainknak adunk lehetőséget, rendre a lehető legtöbb játékpercet kapják. Ez egy hosszabb folyamat, nem rögtön párosul feltétlenül ponterős játékkal, vagy győzelemmel, ám ők a kecskeméti kosárlabda jövőjének zálogai. Keményen, alázatosan dolgoznak, hogy beleerősödjenek az élvonalba. Hogy mást ne mondjak: Fazekas Máté és Karahodzics Kemal pótlására amikor kellett, akkor a 2002-es születésű Kiss Dávid lépett előre, és azóta is folyamatosan játszik az A-csoportban, szépen megoldja a rábízott feladatokat. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy eddig még egyetlen meccsen sem tudtunk idén a legerősebb keretünkkel játszani, ennek ellenére is eredményesek tudtuk lenni, olyan pozíciót foglalunk el, amelyre sokan előzetesen nem fogadtak volna. Számunkra a hazai mérkőzések megnyerése most a legfontosabb. A rotációt is úgy alakítottuk ki legutóbb, hogy a szombati meccsen mindenki a legjobbját tudja nyújtani. Karahodzics visszatérése sokat segít számunkra, ám még őt sem lehet úgy terhelni, mint a sérülése előtt. Továbbá vannak többen is, akik kisebb-nagyobb problémákkal vállalják a játékot, és ezért mi köszönettel tartozunk nekik. A teljes fókuszunkat most már a Pécsre helyezzük, és egyértelmű szándékunk, hogy nyerjünk.

Együtt, csapatmunkával sikerülhet a győzelem szombaton

-Mindent figyelembe kell venni, az idei szezon rendkívül kiélezett. A Falco emelkedik ki a mezőnyből legjobban, az őt követő csapatok képesek egymást legyőzni. Sok múlik azon, hogy éppen milyen felállásban tudja a szakmai stáb pályára küldeni a csapatát.  Egy-két játékos hiánya már teljesen átírja az erőviszonyokat. Nálunk Fazekas Máté betegség miatt biztosan hiányozni fog ezúttal. A Pécs egy rendkívül kellemetlen gárda, hiszen Ivosev és Brkic dörzsölt kosárlabdázók. Mellettük az amerikaiak képviselik az atletikát, a sebességet, és természetesen vannak tapasztalt magyar játékosaik is. Jelen állás szerint a PVSK kerete hosszabb, mint a miénk, ennek ellenére mi csak győzelemben gondolkodunk.  Nagyon fontos lesz, hogy a közönség, ahogy eddig is, most is ott álljon mellettünk, mert ők tudják azt az extra energiát biztosítani, ami számunkra kell a sikerhez. Együtt, csapatmunkával sikerülhet tovább növelni győzelmeink számát! - zárta gondolatait Forray Gábor.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - PVSK-Veolia
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 17. forduló
2022.01.08., szombat 18:00 @ Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Frányó Péter, Makrai Márton
MKOSZ ellenőr: Farkas Zoltán


Szurkolói információk

  • A koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (védettségi igazolvány) bemutatásával vagy applikáción keresztül igazolja. A koronavírus elleni védettség igazolása, illetve a koronavírus ellen védett személye felügyelete alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése során felszólításra az érintett személynek a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványt (személyi igazolvány, útlevél, vezetői engedély vagy diákigazolvány) is be kell mutatnia.

  • A létesítménybe kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személy léphet be. Ha valaki a COVID-19 betegséggel összefüggésbe hozható tüneteket mutat, és/vagy a testhőmérséklete meghaladja a 37,5 °C-t, a belépést meg kell tagadni. Amennyiben feltételezhető, hogy testhőmérséklete egyéb körülmény miatt (futás, napon történő huzamosabb tartózkodás stb.) is megemelkedhetett, 5 perc elteltével ellenőrző mérést kell elvégezni. Amennyiben az ellenőrző mérés is 37,5 °C-ot meghaladó testhőmérsékletet eredményez, az érintett személy a sportlétesítménybe nem léptethető be.

  • A nézők számára kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata a mérkőzések látogatása során, a csarnok egész területén! 

  • Jegy- és bérletárak

Szerző: Komáromy András