Dr. Zombor Gábor is önkéntesnek jelentkezett

Vissza a címlapra
Dr. Zombor Gábor is önkéntesnek jelentkezett

Készülnek a betegszám várható növekedésére: házhoz viszik a mintavételt, a nem súlyos állapotú fertőzöttek pedig a lakásukban is maradhatnak - derült ki a parlament népjóléti bizottságában, ahol a képviselőknek számoltak be az operatív törzs tagjai a járvány elleni védekezésről.

Mostantól új eljárásrend van érvényben. Ebben a leglényegesebb változás, hogy akinek nincs feltétlenül szüksége kórházi ápolásra, az otthon maradhat. A gyanú esetén továbbra is a háziorvosnak kell telefonálni, aki indokolt esetben riasztja a mentőket. Onnan egy mobilegységet (valószínűleg motoros mentőt) küldenek, aki megfelelő védőöltözetben, mintát vesz és azt el is juttatja a laborba. Általában az első hét vége felé romolhat a betegek állapota - ekkor ismét megnézik a mentők a fertőzöttet, és ha szükséges a kezelése, kórházba szállítják. A jövőben a súlyos, ismeretlen eredetű tüdőgyulladással orvoshoz kerülők esetében már nem vizsgálják az utazási előzményeket - automatikusan elvégzik a tesztet.

Az ülésen Kecskemét országgyűlési képviselője, Dr. Zombor Gábor (Fidesz) és Rig Lajos (Jobbik) jelentkeztek önkéntesnek. Dr. Zombor Gábor orvos, volt háziorvos is, Rig Lajos pedig mentőtiszt.

(nepszava.hu)