Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter is részt vesz szerdán egy kecskeméti könyvbemutatón

Vissza a címlapra
Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter is részt vesz szerdán egy kecskeméti könyvbemutatón

Prof. Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter is részt vesz a Református Újkollégium Dísztermében (6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.) 2019. április 17-én, szerdán 16 órakor rendezett programon, melyen a Kecskeméti Református Jogakadémia története (1875-1949) című kötet bemutatóját tartják. (Fotó: Gémes Sándor)

A kötet betekintést enged a magyarországi jogászság múltjának egy olyan szegmensébe, amely nem csak meghatározó volt a maga idejében, de kiváló jogászokkal is látta el az országot. A kötet annál is inkább hiánypótló, mert törekszik a református jogi képzés - eddig méltatlanul elfelejtett - tudományos és oktatási értékeinek bemutatására.

A szerzők a kutatás keretében feltárták a Kecskeméti Református Jogakadémia történeti forrásait, részletes elemzés készült az oktatók tudományos munkásságáról, illetve a hallgatók létszámának és összetételének alakulásáról figyelembe véve a regionális sajátosságokat. A történeti áttekintésnek köszönhetően nyomon követhetjük a szervezet működését, az intézmény keretében folyó oktatási tevékenység alakulását.

Ez lesz a program:

16.00 - 16.20 Köszöntés - Prof. Dr. Zsengellér József rektorhelyettes és Prof. Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter

16.20 - 16.30 Megnyitó - Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér dékánhelyettes, a kötet egyik szerkesztője

16.30 - 16.35 Vers - Meleg Vilmos nagyváradi színművész (Reményik Sándor: Templom és iskola)

16.35 - 16.45 Bevezető gondolatok - Dr. Nánási László Bács-Kiskun megyei főügyész

16.45 - 17.15 Kerekasztal-beszélgetés a kötet szerzőivel Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér, Dr. Nánási László, Prof. Dr. Stipta István, Dr. Törő Csaba. Moderátor: Nagy Lenke

17.15 - 17.20 Vers - Meleg Vilmos nagyváradi színművész (Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba)

17.20 - 17.25 Dr. Török István köszöntése (hajdani jogakadémiai hallgató, a Kecskeméten újraindult jogászképzés egykori kancellárja)

17.25 - 17.30 Köszönetmondás - Dr. habil. Homicskó Árpád Olivér dékánhelyettes

17.30 - 17.40 Zárszó - Dr. habil. Szuchy Róbert dékánhelyettes és Nt. Varga Nándor igazgatótanácsi elnök

A program iránt érdeklődők a részvételi szándékukat a következő e-mail címen előre jelezzék: nagy.lenke@kre.hu