Dr. Salacz László búcsúztatta a világbajnoki selejtezőmérkőzésre induló kosárlabda-válogatottat

Vissza a címlapra
Dr. Salacz László búcsúztatta a világbajnoki selejtezőmérkőzésre induló kosárlabda-válogatottat

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő búcsúztatta a Kecskeméti Városházán a férfi kosárlabda világbajnoki selejtezőre Kecskeméten készülő, pénteken pedig már a lengyelek otthonában játszó magyar férfi kosárlabda válogatottat.

A képviselő sok sikert kívánt Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány csapatának. Hozzátette: jó kabalának bizonyult, amikor a kosárlabda Európa-bajnokságra kijutott magyar férfi válogatott Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban kezdte meg a felkészülést szeptemberben, a Kolozsváron kezdődő csoportmérkőzésekre. Bízik abban, hogy a „Kecskeméthez kötődő" szerencseszéria folytatódni fog.

A válogatott köszönetképpen egy mezt adott ajándékba dr. Salacz Lászlónak.

A magyar szövetség kedd esti tájékoztatása szerint a honosított Govens Darrin nem játszhat a magyar férfi kosárlabda-válogatott pénteki és vasárnapi világbajnoki selejtezőmérkőzésén, mivel nem készültek el hivatalos papírjai a határidőig. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány döntése értelmében viszont az amerikai születésű játékos a csapattal tart Lengyelországba, hogy "a későbbiekre nézve minél hamarabb összecsiszolódjon a társakkal, és februárban már a válogatottban is bizonyíthassa képességeit".

Az már korábban kiderült, hogy a Barcelona játékosa, Hanga Ádám klubkötelezettségei miatt nem játszik az idei évben hátralévő két tétmeccsen, a tapasztalt Wittmann Krisztián, Ferencz Csaba és Tóth Norbert pedig a generációváltás miatt nem lép pályára Bydgoszczban.

A magyar válogatott kerete a pénteki mérkőzésre: Ruják Adrás (Atomerőmű SE), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Juhos Levente (Szedeák), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Kovács Péter (Szolnoki Olaj), Benke Szilárd (ZTE), Perl Zoltán (Falco), Filipovity Márkó (Alba Fehérvár), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Karahodzsics Kemal (KTE), Váradi Benedek (Falco).

A magyarok idei programja a C csoportban:

péntek: Lengyelország-Magyarország, Bydgoszcz 18.30

vasárnap: Magyarország-Koszovó, Debrecen 19.00

Galéria (17 kép)

Összes kép letöltése