Diakóniai szeretetvendégség a Kecskeméti Református Gyülekezetben

Vissza a címlapra

Szeretetvendégség keretében számoltak be az elmúlt években végzett munkáról a Kecskeméti Református Egyházközség diakónusai a Sion Nyugdíjasház és Gondozási Központban 2018. február 3-án, szombaton délután.

Ma, már a diakónia kifejezés sokak számára idegenül cseng, azonban évszázadokig nem volt ismeretlen a társadalom számára. A református egyház szeretetszolgálatát, karitatív tevékenységét nevezzük így. Az igehirdetés, az oktatás mellett igen fontos küldetése ez a kecskeméti reformátusoknak, a szociálisan rászoruló egyháztagok megsegítése.

A Kecskeméti Református Egyházközségben a Sion Nyugdíjasház és Gondozási Központ szolgálata mellett, a gyülekezeti diakónia is jelen van. Az egyházközségünk diakónusai közösen végzik ezt a szeretetszolgálatot az önkéntes tagokkal. Csendes, áldozatos szolgálat ez, Isten dicsőségére, embertársaink javára.

Minden évben februárban az első hétvége a diakónia jegyében zajlik. Szombaton délután beszélgettek, visszatekintettek az előző év szolgálatára. Vasárnap pedig a templomban az egész gyülekezet imádságban hordozza majd a szeretetszolgálatot.

A nagy hóesés ellenére sokak számára fontos volt ez az alkalom. Örömmel üdvözölték egymást: a parókus lelkészek, a diakóniáért felelős lelkipásztor, a főgondnok, a presbiterek, a gyülekezetben szolgáló diakónusok és számos önkéntes. Varga Nándor elnöklelkész áhítatában Isten magvető, életet tápláló munkájáról beszélt, és megerősítette a hallgatókat, hogy Isten példáját követve azt a jót kell cselekednünk, abban a szolgálatban kell hűségesnek lennünk, ahova Ő rendelt minket.

T. Kabai Virág diakónus, diakóniai gondnok éves beszámolója is erre utalt, hiszen évek óta ezt teszik a gyülekezet szeretetszolgálatában. Részt vállalnak a szükséget szenvedők segítésében, élelmiszer, gyógyszer, ruházat, tisztálkodás, emberség, jó szó, közösség tekintetében. Minden évben hűséggel végezni , akár ugyanazt...

A diakónia alapja, hogy felismerjük saját szegénységünket és Jézus Krisztus irgalmasságát, aki születésétől fogva szegénységben élt, mégis aki hozzá fordult, azt testben, lélekben gazdagította!

Az együttlét kellemes személyes beszélgetésekkel, találkozásokkal zárult finom tea és sütemény mellett.