Diákolimpia - Az ország legeredményesebb általános iskolája a kecskeméti Arany János és a Lánchíd Utcai Sport Általános

Vissza a címlapra
Diákolimpia - Az ország legeredményesebb általános iskolája a kecskeméti Arany János és a Lánchíd Utcai Sport Általános

Húsz pedagógust és 16 iskolát jutalmazott a Magyar Diáksport Szövetség szerdán a diákolimpia 2017/2018-as idényének eredményességi díjátadóján. A tanév legeredményesebb általános iskolája díjat a kecskeméti Arany János Általános Iskola, mint intézmény, ezen belül pedig az Arany János Általános Iskola és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola közösen kapták meg, A fotón a két iskola igazgatónője: Lovrity Sándorné (jobbról) és Mészáros Katalin.

A MDSZ ötödik alkalommal jutalmazta ünnepélyes keretek között azokat az iskolákat és testnevelő-tanárokat, akik a diákolimpia legutóbbi tanévének országos döntőiben kimagasló eredményeket értek el diákjaikkal.

A szövetség díjazta azokat az általános középiskolákat is, melyek a legtöbbet tették az egészséges életmód népszerűsítéséért, továbbá jutalmat kaptak a legjobb rendezők, rendezvények.

Az ünnepi eseményre a Magyar Tudományos Akadémia épületében került sor, ahol a kedvezőtlen időjárás ellenére is megtelt a terem, szinte minden díjazott megjelent.

"Akik itt ülnek, már példát tudtak mutatni a fiatalok számára. Az önök munkája már bizonyíték nem ígéret" - mondta Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, majd beszélt a tavaly tízéves Nemzeti Tehetségprogram eredményeiről, arról, hogy egyre több fiatal mozog rendszeresen.

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke hangsúlyozta, hogy sikeres és eredményes tanévet zárt 2017/18-ban a diákolimpiai versenysorozat: összesen 300 ezer tanuló vett részt a viadalokon, közülük 30 ezren jutottak a sportági döntőkbe.

"A Diákolimpia megmarad tehetséggondozó versenynek, de szeretnénk mind több fesztiválszerű eseményt is rendezni, amelyeken a fiatalabb korosztály képviselői kötetlenebb körülmények között vehetnének részt, hogy ne érje őket kudarcélmény, amely esetleg eltántorítaná őket a sporttól, sportolástól" - mondta.

* A képen az országos ünnepség Bács-Kiskun megyei díjazottjai. Középen Zsámboki Anna (j4), a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Balogh Gábor és Sárfalvi Péter, utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár adták át a díjakat négy kategóriában.

A tanév legeredményesebb általános iskolája a kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola mint intézmény, ezen belül pedig az Arany János Általános Iskola és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola, középiskolája pedig a Váci SZC Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium lett. A kisiskolák, avagy a 200-nál kevesebb diákot oktató intézmények rangsorában a hajdúböszörményi Zeleméry László Általános Iskola végzett az élen.

Szintén elismerésben részesítették a 19 megye, valamint Budapest legeredményesebb testnevelő-tanárát, valamint díjat kaptak a legjobb diákolimpiai rendezvények szervezői is.

A Becsületes játék-fair play díjat Bakó Beatrix rg-versenyző, a kazincbarcikai Tompa Mihály Református Általános Iskola hetedik osztályos tanulója kapta. A díjat Háfra Noémi junior világbajnok kézilabdázó adta át.

(keol.hu / MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Simity László kapta meg a tanév legeredményesebb Bács-Kiskun Megyei Diákolimpia® testnevelője címet

Bács-Kiskun megye diákolimpiai bajnokait köszöntötték