Csütörtökön tartották a Margaréta buszforduló építése projektnyitó rendezvényét

Vissza a címlapra
Csütörtökön tartották a Margaréta buszforduló építése projektnyitó rendezvényét

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019. június 6-án, csütörtökön a Hírös Agóra Kulturális Központban rendezte meg a „Margaréta buszforduló kiépítése" című, TOP-6.4.1-15-KE1-2016-00005 azonosító számú projekt sajtónyilvános nyitórendezvényét.

Az eseményen köszönőt dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere mondott, majd Öveges László városi főépítész tartott előadást „Útépítések Kecskeméten" címmel. Az Aborétum melletti körforgalom és a buszforduló építésének részleteit Lakatos Péter, a Duna Aszfalt Kft. területi igazgatója ismertette.

Mint korábban már beszámoltunk róla Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.4.1-15-KE1-2016-00005 konstrukció keretében a „Margaréta buszforduló kiépítése" címmel benyújtott pályázaton 503.294.999 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100%, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A projekt keretében a következő fejlesztések valósulnak meg a Károly Róbert körút Nyíri út és Margaréta utca közötti szakaszán:

- tervezetten 200 méter gyalog-kerékpárút kiépítése a Károly Róbert körúton, mely hozzájárul a kerékpáros forgalom biztonságos, összefüggő, a kerékpárosok úti céljaival összhangba hozott, folyamatos hálózat létrehozásához.

- A Károly Róbert körút-Nyíri utca - III. Béla körút csomópontjában közlekedésbiztonsági intézkedést szolgáló egysávú körforgalom kiépítése.

- A kerékpárosok számára kerékpáros átvezetés teszi lehetővé a körforgalmon áthaladó közlekedést. A kialakított útszakasz mellett a projekt keretében megvalósuló decentrum és kapcsolódó beruházás a fenntartható közösségi közlekedés színvonalának javításához járul majd hozzá.

- A buszfordulónál szociális épület és 3 darab fedett váró lesz elhelyezve. A kiszolgáló épület környezetében pedig 10 férőhelyes B+R parkolót alakítanak ki, további 10 férőhelyes bővítési lehetőséggel.

A projekt keretében mély- és magasépítési munkálatok egyaránt lesznek. A mélyépítési kivitelezési munkálatok 2019. májusban kezdődnek és 2019. év végén fejeződnek be.

Galéria (25 kép)

Összes kép letöltése