Csoportos rablás Lajosmizsén

Vissza a címlapra
Csoportos rablás Lajosmizsén

A Kecskeméti Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy fiatalkorú fiú és két testvére ellen, akik 2020. április 24-én délután Lajosmizsén körbevettek egy helybéli fiút és elrabolták tőle a kerékpárját.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott és két testvére 2020. április 24-én délután Lajosmizsén egy parkban ültek, amikor észrevettek egy fiatalembert, aki arra kerékpározott. A fiatalkorú elhatározta, hogy megszerzi a sértett értékeit, amit elmondott a testvéreinek is.

A fiatalkorú vádlott a sértettet utána kiáltva megállította. Ezután odaszaladt hozzá, majd követték a testvérei is, közösen körbevették a sértettet. A fiatalkorú először tüzet kért a sértettől, majd el akarta kérni a telefonját és kerékpárját, hogy „kipróbálja".

A sértett ezt visszautasította, mire a fiatalkorú vádlott két kézzel megfogta a bicikli kormányát, jobb lábával pedig a kerékpár első kerekére lépett. Eközben az egyik testvér felemelte az ökölbe szorított kezét, hogy megfélemlítse a sértettet, a másik testvér pedig szintén megragadta a kerékpár kormányát.

A sértett még ekkor sem engedte el a kerékpárt, a fiatalkorú vádlott pedig megpróbálta elvenni a sértett telefonját is, de nem járt sikerrel. Ezután a fiatalkorú rángatni kezdte a kerékpár kormányát, a sértett végül a túlerőtől való félelmében elengedte a járművet. A fiatalkorú vádlott felpattant a kerékpárra és testvéreivel együtt elindultak.

A sértett utánuk indult és közölte, hogy értesíti a rendőrséget. Erre az egyik testvér visszafordult és fenyegetően azt mondta, hogy ne merjen ilyet tenni. A vádlottak a rablással szerzett kerékpárt eladták az egyik ismerősüknek, akitől a rendőrök lefoglalták és visszaadták a sértettnek.

A letartóztatásban lévő vádlottakat a járási ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja és a fiatalkorúval szemben fiatalkorúak fogházbüntetése, felnőtt testvéreivel szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.