Csoportos önbíráskodás és garázdaság lett a munkabérvitából

Vissza a címlapra
Csoportos önbíráskodás és garázdaság lett a munkabérvitából

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt hat férfi ellen, akik közül öten 2020. január elején egy kiskunfélegyházi cég telephelyén fenyegetőzve és rongálva követelték a szerintük még nekik járó munkabér kifizetését, majd verekedés alakult ki egyikük és a hatodik vádlott, a volt munkaadójuk között. (Fotó: pixabay)

A vádirat szerint a vádlottak közül öten egy kiskunfélegyházi cégnél dolgoztak, de 2020. január 6-án felmondtak. Úgy gondolták, hogy nem kapták meg a nekik járó fizetést, hanem csak jóval kevesebb pénzt.

Emiatt másnap dél körül elmentek a céghez és a telephely előtt elkezdték követelni a szerintük még nekik járó munkabért. Ennek során szóváltásba keveredtek az egyik irodai alkalmazottal. Követelésük kikényszerítése érdekében megfenyegették és trágár módon szidalmazták a férfit, valamint a telephely előtt parkoló autóját megrugdosták és egy vascsővel megrongálták. Mindezek ellenére a követelésüket nem teljesítették.

Az egyik önbíráskodó férfi korábban érkezett a helyszínre és már a telephely irodájában vitatkozni kezdett az elszámolás miatt az alkalmazottal. A vita hevében a kezével belevágott egy nyomtatóba, kifelé jövet pedig letörte az alkalmazott gépkocsijának visszapillantó tükrét.

Eközben megjelent a telephely előtt a hatodik vádlott, a korábbi munkaadó, aki szóváltásba keveredett az elszámolási vita miatt a többi vádlottal. A vita azonban eldurvult, a volt munkáltató és a korábban érkező vádlott szidalmazták egymást, a volt munkáltató combon rúgta a vádlottat. Időközben azonban megérkeztek a rendőrök, akik lefogták a hatodik vádlottat és megakadályozták a további verekedést.

A szabadlábon védekező vádlottak közül öt férfit a járási ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével vádolja, míg a volt munkáltató ellen garázdaság bűntette a vád. Az ügyészség valamennyi vádlottal szemben felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.