Csodálatos bálterem a Református Újkollégiumban

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Református Egyházközség 2017. november 25-én szombaton tartotta meg hagyományos Református Bálját, az Újkollégium Dísztermében. A bál bevételével ezúttal is a Kecskeméti Református Oktatást támogatják.

A református bál helyszínévé alakított Díszteremben minden évben hihetetlenül magasra teszik a dekorációval a mércét, azonban minden következő évben sikerül ezt túlszárnyalni. Ezúttal is így történt: lélegzetelállító volt a Gyenes Szilvia által kialakított bálterem. Amelyben a kollégium címerében látható pálmalevél szimbólum „köszönt vissza", az asztalokat pedig a Reformáció jelentős személyiségeiről nevezték el. Így Luther Márton, Rotterdami Erasmus, Károli Gáspár, Bullinger Henrik, Szegedi Kis István, Kálvin János, Béza Tódor, Knox János, és Zwingli Ulrik nevéről elnevezett asztaloknál foglalt helyet a vendégsereg. Azt pedig hogy az asztal mellett kinek-kinek melyik szék volt a helye, a poharakba tett névjegykártyák jelölték.

A műsorban fellépett a Kecskeméti Református Gimnázium Kamarakórusa, Jámbor Zsolt vezényletével, és Nemes Dóra zongorakíséretével. Kuti József lelkész, az igazgató tanács elnöke köszöntője után pedig Sipos Rita Veronika, a gimnázium 11-dikes diákja énekelt három örökzöld jazz dallamot, és Beke Márk, a református iskola volt diákja, a Los Angeles-i harsonás versenye második helyezettje szórakoztatta a publikumot, Gerhát László zongorakíséretével.

A vacsorát követően azután megkezdődött a tánc.