Csárdáskirálynő - Szemenyei János újabb elismerésben részesült

Vissza a címlapra
Csárdáskirálynő - Szemenyei János újabb elismerésben részesült

Szeptember 4-én a Pesti Magyar Színházban vendégszerepelt a kecskeméti Katona József Színház a Vidék Színházak Fesztiváljának versenyprogramjában. 2018. szeptember 11-én, kedden délelőtt adták át a díjakat.

Az immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő neves szemle nyolc meghívott előadását öttagú zsűri értékelte, amelynek tagja volt Dobák Lívia dramaturg; Lackfi János író, költő; Tóth Auguszta színművész; Hábermann Jenő producer és a közönséget képviselő Makk Zsuzsa. A Thália Színház felújítása miatt idén a Pesti Magyar Színház volt a helyszín.

A hatalmas közönségsikert arató Csárdáskirálynő című darabban Bónit alakító Szemenyei János a legjobb férfi alakítás díját érdemelte ki. Lackfi János méltatta a szereplését.

A fődíjat a Csokonai Színház Három nővére vitte el. A legjobb női, illetve férfialakítást Szina Kinga, valamint Balogh Tamás nyújtotta a bírák szerint. A legjobb női karakter alakítás Mézes Violettáé lett. Elismerésben részesült még a Móricz Zsigmond Színház A név: Carmen című produkciója a kiváló színházi műhelymunkájáért.