Családi farsangi kavalkád lesz a „Családok éve” kecskeméti nyitó rendezvénye

Vissza a címlapra
Családi farsangi kavalkád lesz a „Családok éve” kecskeméti nyitó rendezvénye

A családi farsang a 2018. Családok éve kecskeméti nyitó rendezvénye - tájékoztatta hírportálunkat Engert Jakabné, a Nők Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke. A rendezvény védnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskeméti polgármestere lesz.

Facebook profilja szerint a Családi farsang egyfajta családi - céges - városi csapatverseny, amelynek lényege, hogy három generáció együttesen találja meg a közös családi-baráti játék örömét. Csapatok nevezését várják: családokat, cégeket Kecskemét és a kistérség 20 településéről.

A farsangon az idősebb csapattagok valamilyen régies játékban vehetnek részt, a középkorúak a palacsintasütésben, illetve egyéb ügyességi játékokban, a legifjabbak pedig a modern 3D virtuális játékokban mutathatják meg ügyességüket. Minden csapat kap egy füzetet és közösen látogatnak el a különböző állomáshelyekre, ahol objektív módon értékelhető versenyszámokban vesznek részt. Pontokat gyűjtenek, amelyeket a füzetben rögzítenek az animátorok. A játék végén pedig legtöbb pontot kapott csapatokat díjazzák majd.

A díjazottak a következők lesznek:

Összetett: I-III. hely

Palacsintasütés: I-III. hely

Hagyományos játékok: I-III. hely

Videójáték: I-III. hely

Sport: I-III. hely

Társasjáték: I-III. hely

Jelmez különdíj

A Családi farsang időpontja: 2018. február 10.

Helyszíne: Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia

IDE kattintva lehet már most azonnal jelentkezni a Palacsintás farsangra!

A verseny végén, február 10-én 20 órakor a Kállay Saunders Band koncertezik majd a résztvevőknek! Imádni fogják még a nagymamák is!

Az együttes frontembere, a New York-i születésű Kállay Saunders András énekes, zeneszerző, producer 2014-ben megnyerte a DALt, és képviselve Magyarországot az előkelő 5. helyet szerezte meg az Eurovíziós Dalfesztiválon, Koppenhágában, mely minden idők eddigi legjobb magyar eredményének számít. A banda dalai folyamatosan a toplisták és slágerlisták élén állnak. A srácok 2016-ban és 2017-ben is döntőig juttok a DALban.