Bűnmegelőzési előadók szakmai továbbképzése Bács-Kiskun megyében

Vissza a címlapra
Bűnmegelőzési előadók szakmai továbbképzése Bács-Kiskun megyében

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Dél-alföldi régió megyéiben feladatot ellátó Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadók számára „Szegregátumok az oktatásban" címmel tartott továbbképzést 2021. június 3-án.

A rendezvény célja volt a középiskolákban több éve prevenciós feladatokat ellátó rendőrök érzékenyítése a származás vagy szociális háttér miatt hátrányos helyzetű fiatalok megkülönböztetésének megelőzése érdekében.

Az egész napos kecskeméti képzésen 28 hivatásos állományú prevenciós szakember vett részt. A Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyéből érkezett iskolai bűnmegelőzési tanácsadók jelentős része hosszabb bűnügyi szakmai gyakorlattal rendelkezik.

A konferencia nyitó gondolatait az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának képviseletében Fehér Tünde r. alezredes és Bakondi-Varga Andrea r. őrnagy tolmácsolta.

A régió bűnmegelőzési tanácsadói a délelőtt folyamán Oláh Anna szociálpolitikus - a kecskeméti Biztos Kezdet Gyerekház szakmai vezetője - előadását hallgatták a roma fiatalok szociális-, kulturális élethelyzetéről, neveltetéséről.

Délután Nagy Renáta szociálpedagógus - a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője -, valamint Varga Ildikó ifjúságszakmai mentor irányításával a Szociopoly elnevezésű, a jövedelem, a források beosztását leképező, döntéshozatalt segítő foglalkoztató anyagot ismerték meg a résztvevők.

A programnapot Szabó Vendel r. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese zárta beszédével, amelyben az intolerancia elleni cselekvés és a szolidaritás erősítésének szükségességét hangsúlyozta.

Galéria (8 kép)

Összes kép letöltése