Bringás laktanya-kör lesz Kecskeméten május 26-án

Vissza a címlapra
Bringás laktanya-kör lesz Kecskeméten május 26-án

Kecskemét önkormányzata mintegy 1,6 milliárd forintos uniós és hazai forrást nyert a Rudolf-kert építészeti és közterületi fejlesztésére, a TOP-6.3.1-15-KE1-2016-00001 azonosító számú projekt keretében. A fejlesztés célja a műemléki védettség alatt álló beavatkozási területen olyan rehabilitációs jellegű környezetrendezés, úthálózat építés, valamint zöldfelület rendezés, amely a külön projektek keretében tervezendő és megvalósítandó oktatási, kulturális, szociális és turisztikai létesítmények kialakítását alapozza meg. A fejlesztéshez kapcsolódnak úgynevezett „soft" elemek is.

Ezek olyan tematikus programok, amelyek a város lakosságának, elsősorban a fiatal generációnak szólnak, a Rudolf-kert történetiségére, és új funkcióira fókuszálnak.

Az első ilyen program a Bringás laktanya-kör, amely 2019. május 26-án, vasárnap a Gyermeknaphoz kapcsolódik, és amelynek sorsolásán egy kerékpár a fődíj.

Előzetes regisztráció IDE kattintva!

A családi kerékpáros program a Rudolf-kert felvonulási terén (Jysk áruház mögött) és Homokbányán (Füredi Autósiskola tanpálya) zajlik.

Regisztrálni a rudolf-kerti helyszínen is lehet, ahol egy kerékpáros ügyességi-közlekedésbiztonsági pálya várja a gyerekeket, a homokbányai helyszínen pedig játékos elméleti (kerékpáros KRESZ-hez kapcsolódó) és gyakorlati (kerékpáros ügyességi) feladatokat kell megoldaniuk a résztvevőknek. A program résztvevői pecsételőlapot kapnak, amelyen igazolást gyűjtenek az útvonal végigjárásáról, a feladatok teljesítéséről a startnál és a célban (Rudolf-kert), illetve a közbenső állomáson (Homokbánya). A program teljesítői közül az első 100 fő garantált kerékpáros közlekedésbiztonsági ajándékot kap, illetve a kitöltött pecsételőlap egyben részvételi lehetőséget biztosít a nap végi sorsolásra, amelynek fődíja egy kerékpár.

A tervezett program:

10-12 óra: regisztráció a rudolf-kerti helyszínen

10-13 óra: útvonal bejárása, feladatok teljesítése

13 óra: sorsolás a rudolf-kerti helyszínen, a jelenlévő résztvevők között

Mindenkit várunk szeretettel!