Biztonsági őr fosztotta ki a kecskeméti autómosót

Vissza a címlapra
Biztonsági őr fosztotta ki a kecskeméti autómosót

A rendőrök szerint egy kecskeméti cég biztonsági őre vitte el egy szintén kecskeméti autómosó bevételét úgy, hogy lopott furgonnal hajtott bele az autómosó pénz automatájába. A rendőrök fél napon belül elfogták a több bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható férfit.

Egy kecskeméti autómosó tulajdonosa tett 2018. szeptember 10-én bejelentést a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon, mert ismeretlen tettes a mosó pénzváltó berendezését az előző éjszaka eltulajdonította. A történteket a reggel munkába érkező alkalmazott észlelte.

A nyomozók ellenőrizték a közelben lévő térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit, amelyek segítségével kiderült, hogy egy tehergépjármű hajtott bele az automatába, amely megrongálódott. A sofőr ezt követően magához vette a berendezésben elhelyezett pénzkazettát, majd elhajtott.

A rendőrök a felvételek segítségével eljutottak az autó tulajdonosához, aki elmondta, hogy a járművét az egyik alkalmazottja - a cég 27 éves biztonsági őre - még az éjjel engedély nélkül elvitte, és azóta az autó nem került elő.

A nyomozóknak az adatgyűjtés során az is a tudomására jutott, hogy a kocsit hajnalban a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfi egy üzemanyag-töltő állomáson megtankolta, majd fizetés nélkül távozott.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság forrónyomon üldöző csoportjának munkatársai széleskörű kutatást végeztek a kecskeméti férfi megtalálása érdekében, amely végül eredménnyel járt, mert az elkövetőt 2018. szeptember 10-én 14 óra 10 perckor Lajosmizsén elfogták. A jármű Méntelek külterületén, egy elhagyatott részről került elő.

J. Norbertet jármű önkényes elvétele bűntett és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a kecskeméti nyomozók, majd őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.