Belekötött Király József önkormányzati képviselőbe a telex.hu

Vissza a címlapra
Belekötött Király József önkormányzati képviselőbe a telex.hu

Az Orbán-kormány támogatásával véletlenül sem vádolható hírportál "Több százmillió forint értékben kapott megbízásokat az önkormányzattól az MSZP kecskeméti előválasztási jelöltjének cége" címmel közölt elemző írást Király Józsefről hétfőn este. (Fotó: Király József / Facebook)

Többek között azt írják, hogy az MSZP-Párbeszéd egyetlen kecskeméti jelöltje, Király József régi motoros a kecskeméti ellenzéki politikában, jelenleg önkormányzati képviselő a párt színeiben, és az MSZP Bács-Kiskun megyei elnöke. Emellett viszont építési vállalkozó is, akiről némi utánajárással kideríthető, hogy rendszeresen értékes munkákat kap a város fideszes önkormányzatától.

Király korábban indult már polgármesteri és országgyűlési képviselői címért is, minimális sikerrel. A 2010-es önkormányzati megmérettetésen 20-80 arányban kapott ki Zombor Gábortól (Fidesz), majd a 2018-as országgyűlési választáson 16,64 százalékot szerezve harmadik helyen futott be a győztes Zombor és a második helyezett Radics Tivadar (Jobbik) mögött.

Jelenlegi kampánya online felületeken eddig nem annyira látványos. Napi szinten megosztja a Facebookján a központi üzeneteket és az önkormányzati munkájához kapcsolódó infókat, illetve indulásának bejelentésekor készítettek egy közös videót Kunhalmi Ágnessel. A május elején feltöltött videó május végére 50 alatti nézőt szedett össze a YouTube-on. (A szerkesztő megjegyzése: június 8-án reggelig a kampányvideót már 58-an látták)

A telex.hu szerint azonban Királynak az alacsony lángon égő kampány és kevéssé emlékezetes politikai teljesítmény mellett is jó esélye van megnyerni az előválasztást Bács-Kiskun 2-ben. Mivel nem állnak sorba az erősebbnél erősebb érdeklődők a pozícióért. A Momentum jelöltje, Bodrozsán Alexandra 2018-ban is indult, és akkor 3 százalékot szerzett, a DK-nak bár elvileg mindenhol lesz jelöltje, ebben az evk-ban egyelőre nem nevezték meg, kicsoda, a Jobbikról pedig egyelőre nem tudni tervez-e jelöltet állítani itt, vagy esetleg csak beállna valaki mögé.

A hírportál megkereste természetesen Király Józsefet és a Bács-Kiskun Megyei MSZP-szervezetet is. Utóbbinál arról érdeklődtek, hogy vélekednek róla, hogy a Free Line Kft-nek (ez Király József építőipari cége) olyan fontos ügyfele a kecskeméti önkormányzat, hogy a vállalkozás bevételeinek jelentős része származott az utóbbi években közpénzes, városházi megbízásokból. Arra is rákérdeztek, hogy lehet-e hatással Király ellenzéki munkájára, szerepvállalására, hogy cége gyümölcsöző munkakapcsolatban áll a kormánypárti városvezetéssel. Király mindkét online fellelhető e-mailcímére írt a telex.hu, majd sms-ben is felhívták a figyelmét a kérdéseikre, de állításuk szerint a cikkük megjelenéséig nem kaptak választ.

Az írást teljes terjedelmében IDE kattintva tekinthetik meg!