Beiskolázási tájékoztató értekezletek a Piarista Gimnáziumban

Vissza a címlapra
Beiskolázási tájékoztató értekezletek a Piarista Gimnáziumban

A Piarista Gimnázium szeretettel várja a most 8. osztályos diákok jelentkezését az következő, 306. tanévében induló osztályaiba.

A legfontosabb tudnivalók összefoglalva:

● Beiskolázási szülői/diák tájékoztató értekezletet tartanak november 26-án és december 1-jén 18 órakor videokonferencián. Erre EZEN AZ ŰRLAPON jelentkezhet. A jelentkezés elfogadásáról visszajeleznek.

● Aki szeretne e-mailen rendszeres információt kapni a beiskolázással kapcsolatban, ezen az űrlapon iratkozhat fel: AZ ŰRLAP MEGNYITÁSA (ez ugyanaz, mint az előző, nem kell kétszer kitölteni).

● Beiskolázási információk az iskola honlapján ITT ÉRHETŐEK EL

● Ha a Piarista Gimnáziumban szeretnék megírni a központi írásbeli felvételit, azt az általános iskolán keresztül, ill. egyénileg is megtehetik. A jelentkezési lap linkje a központi írásbeli vizsgára itt érhető el. Jelentkezni 2020. december 4-ig lehet postai úton.

A Piarista Gimnáziumba 2010 óta fiúk és lányok jelentkezését várják, akiknek igény esetén az iskola mellett kollégiumi helyet is tudnak biztosítani megújult, korszerű körülmények közt.

A tanulmányi területeket úgy állította össze az iskola, hogy a legtöbb továbbtanulási irányt rugalmasan támogassa.  

Tanulmányi területek:

● 0011 - humán

● 0012 - matematika

● 0013 - biológia

● 0014 - informatika

"A színvonalas oktatás gyümölcse, hogy az itt végzett diákok túlnyomó többsége továbbtanul - szépen megállva a helyüket főiskolán, egyetemen. Pedagógiánkat folyton megújítjuk, ezt szolgálja többek között a digitális pedagógiai gyakorlatunk, az Öveges Diáklabor a természettudományos területen és a nyelvoktatás támogatására az online térben is működő nemzetközi kapcsolatrendszerünk. A minőségi oktatás mellett nagy hangsúlyt fektet az iskola a nevelő munkára. Kiemelkedő szerepük van ebből a szempontból az osztályprogramoknak, közösségi és lelki programoknak, évközi kirándulásoknak, nyári túráknak. A nevelés és az oktatás iskolánkban egyaránt hangsúlyos mind egyéni, mind közösségi vonatkozásban."

Az iskola honlapján folyamatosan jelennek meg információk, bővülő tartalommal és hamarosan videókkal.

Felvételi előkészítő a járványügyi helyzet miatt (mivel az intézménybe nem lehet bemenni) a szokott formában nem indult. A központi felvételi vizsgákra való eredményes felkészülést továbbra is segíteni szeretnék, idén rendhagyó módon a honlapon megjelenő feladatsorokkal.  

A Gimnázium szeretettel várja az érdeklődőket, jelentkezőket.  

Galéria (25 kép)

Összes kép letöltése