Bács-Kiskun megyei tűzoltók a legerősebbek között!

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun megyei tűzoltók a legerősebbek között!

Székesfehérvár adott otthont a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A bajnokságon a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot egy hat fős csapat képviselte.

A felkészült és edzett mezőny tagjai - nők és férfiak egyaránt - a Magyar Professzionális Erőemelő Liga versenyszabályzata alapján több súly-, és korcsoportban mérték össze erejüket. Ennek alapján a versenyző a vezető bíró indítása után engedte le a mellkasára a rudat, majd annak mozdulatlanságát egy újabb vezényszóval jelezték. A súlyokkal megrakott rudat ezután a karok kiegyenesítésével kellett kinyomni, és ugyancsak mozdulatlanul tartani a záró vezényszóig. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte. Sportszerű versengésnek és kemény küzdelmeknek lehettek tanúi a kísérők és a nézők.

A megyei csapat tagjai a mérlegelést és a megnyitót követően nagy izgalommal várták a rajtsorrendet és a bemelegítés során hasznos tanácsokkal segítették egymást, majd lelkesen buzdították az éppen súly alatt fekvő társukat. Az eredmények nem maradtak el! A csapatból Huczek Zsolt a dobogó legfelső fokára állhatott, Kovács Andreának ezüstérem, Szabó Gábornak pedig bronz került a nyakába. Az egyéni versenyszámoknál a súlycsoportonkénti első három helyezettet minden kategóriában éremmel és oklevéllel díjazták.

A csapat: Huczek Zsolt I. hely, Kovács Andrea II. hely, Szabó Gábor III. hely, Péntek Csaba, Barna Attila, Czakó Zoltán.

Képgaléria IDE kattintva!

(Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy)