Bács-Kiskun megyei tűzeseteket elemeztek a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun megyei tűzeseteket elemeztek a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon

Két Bács-Kiskun megyei idősek otthonában keletkezett tűzesetnél végrehajtott életmentési, tűzoltási feladatokat elemezték és összegezték a közelmúltban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán. Az előadásokat Ormándi Attila tűzoltó alezredes tartotta. (A vezető fotó illusztráció. A képgalériában pedig a helyszíneken készült fotókat találnak)

Bács-Kiskun megyében 2017. első felében két idősek otthonában - Bácsborsódon és Ballószögben - keletkezett tűz. Mind a két tűzesetnél mindenki tudta, hogy mi a feladata és a legjobb tudása szerint hajtotta végre. Ennek köszönhetően a komoly veszéllyel fenyegető tűzesetek során minden embert sikerült időben kimenteni, és az anyagi kárt a lehető legkisebbre szorítani. A bácsborsódi tűznél, mind az ellátottak, mind az értékek mentésében nyújtott kimagasló segítségnyújtásért elismerést vehettek át a dolgozók.

A tanulságos, jó tapasztalatokkal szolgáló káresemények feldolgozása nagymértékben elősegíti a tűzoltók szakmai fejlődését. Ennek érdekében hangzott el két esettanulmány a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a megyei főügyeleti osztályvezetők és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatok parancsnokainak tartott továbbképzésén.

Az egyik esettanulmány az április tizenegyedikén, Ballószög külterületén lévő idősek otthonában keletkezett tűznél végrehajtott életmentési, tűzoltási feladatokat elemezte és összegezte. Az előadást kollégánk, a mentési és az oltási munkálatokat irányító megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat aznapi parancsnoka, Ormándi Attila tűzoltó alezredes tartotta.

Galéria (3 kép)

Összes kép letöltése