Bács-Kiskun megyei települések a Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun megyei települések a Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen

Várhatóan idén is több Bács-Kiskun megyei település részt vesz majd a 2017. augusztus 11-13. között megrendezendő Badacsonytördemici Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen. Tavaly ott volt Helvécia, Kunbaracs, és Bátya is a vasárnapi főzőversenyen: fotónkon a 2016-os helvéciai főző csapat, melyet Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok magyar tornász, lólengés-specialista is meglátogatott.

2017-ben tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepet Badacsonytördemicben. A csavaros szarvú szürkemarha igazi hungarikum, amiből a Balatonnál is találni szép számmal.

Aki zoológusi érdeklődésből megy el a fesztiválra, csalódni fog, itt inkább azt tudhatod meg, milyen ízű a szürkemarha-gulyás. Erdei Ferenc szerint „nem húslevesízű, nem is olyan, mint a paprikás, hanem a kettő között álló saját íze van." És mivel egy fesztivál sem lehet teljes zene nélkül, a jó ebédhez majd itt is szól a nóta, és mivel csúszik legjobban a szürkemarhagulyás? Persze, hogy a szürkebaráttal.

Az immáron hagyományossá vált rendezvény elsődleges célja Badacsonytördemic arculatának formálása, a hagyományosan megrendezett falunapi rendezvények és helyi vonatkozású gasztronómiai programok összekapcsolásával.

Helvécia tavaly már ötödik alkalommal vett részt a háromnapos „Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepen". A Badacsonytördemicre érkezett helvéciai delegációt hagyományosan Turupuliné Dr. Polyák Katalin jegyző vezette. 

Képgalériánkban a 2016-os főzőverseny fotói.

Galéria (46 kép)

Összes kép letöltése