Bács Kiskun megyei adomány a horvátországi földrengés károsultjai részére

Vissza a címlapra
Bács Kiskun megyei adomány a horvátországi földrengés károsultjai részére

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Magyarországi Horvátok Szövetsége Bács-Kiskun megyében gyűjtést indított a horvátországi földrengés károsultjai részére. Kecskeméten is elindult a gyűjtés, melyben Kecskemét Megyei Jogú Város, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség, és a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség is részt vállalt. A gyűjtés eredményességéről sajtótájékoztatón számoltak be 2021. január 14-én, csütörtök délelőtt.

A Megyeháza mögötti parkolóban tartott sajtótájékoztató résztvevői voltak: Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere, dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, és Mészáros Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke

Magyarország az elsők között ajánlotta fel segítségét a bajbajutottaknak. Markovics Józsefné, az Országos Horvát Önkormányzat alelnöke, a Magyarországi Horvátok Szövetségének tagja, regionális elnöke az érintett területek vezetőivel történt egyeztetés után a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzattal is felvette a kapcsolatot közös adománygyűjtés ötletével.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke teljes támogatásáról biztosította az alelnököt. Ennek az együttgondolkodásnak az eredményeként Bács-Kiskun megye minden települése megkapta az adománygyűjtésre szóló, "Segítsen Ön is egy családnak" felhívást, amely segítséget nyújt, hogy mire lenne ténylegesen szüksége a bajbajutottaknak.

A sajtótájékoztató végén a megyei önkormányzat gépjárművét megpakolták, majd a jármű több Bács-Kiskun megyei települést is érintve - ahol szintén adományokat gyűjtöttek - Bajára vitte a szállítmányt. Innét indulnak majd a segélyszállítmánnyal Horvátországba.

Mint elhangzott, többek között lisztet, cukrot, sót, rizst, konzerveket, tésztát tartalmaznak a gyűjtés során átadott csomagok. Ezen kívül küldenek Horvátországba gumicsizmákat, esőköpenyeket, meleg takarókat, ágyneműt, fertőtlenítőszereket, hősugárzót, maszkokat, vitaminokat.

Galéria (27 kép)

Összes kép letöltése