Bács-Kiskun megye és Hargita megye 25 éves jó barátsága

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun megye és Hargita megye 25 éves jó barátsága

1994. szeptember 16-án Hargita Megye Tanácsa és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat együttműködési megállapodást írtak alá és partneri, baráti és kölcsönösségen alapuló együttműködésre kötelezték el magukat.

A megyék közötti együttműködés eredményeképp gyarapodtak a gazdasági és kulturális kapcsolatok, de legalább ilyen fontosak a kialakult személyes barátságok is.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke 2019. június 6-án ünnepélyes keretek között megújította az együttműködési megállapodást. A különleges alkalom során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak köszönhetően emlékfa ültetésre került sor, amely a „csíkszeredai testvértelepülések és megyék sétányának" első adománya volt.

A két megyei vezető kölcsönösen elismeri a Hargita és Bács-Kiskun közti együttműködés elmúlt 25 évének eredményeit. Az elődeik munkájának szellemiségét követve kijelentették, hogy a jövőben is támogatni fogják ezt az együttműködést annak érdekében, hogy térségeik történelmi, kulturális és gazdasági értékeit kölcsönösen feltárják, megismerjék és továbbörökítsék.

Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése