Bács-Kiskun megye diákolimpiai bajnokait köszöntötték

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun megye diákolimpiai bajnokait köszöntötték

A 2017/18-as tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt Bács-Kiskun megyei köznevelési intézményeket, sportolókat és felkészítőiket köszöntötték 2019. január 18-án, pénteken a Megyeháza dísztermében. A Bács-Kiskun megyei legeredményesebb általános iskolája díjat a Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola, mint intézmény, ezen belül pedig az Arany János Általános Iskola és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola közösen kapta meg, a megye legeredményesebb középiskolája pedig a Bolyai János Gimnázium lett.

Az ünnepségen Kecskemét városvezetését Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester képviselte. A Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület által rendezett ünnepségen Kecskemét alpolgármesterén kívül részt vett és köszöntőt mondott Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, és a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke, valamint Rausch Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke is.

Az ünnepi műsort a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai adták. A díjazottak között pedig ott volt Simity László, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola testnevelő tanára is, aki a 2017/18-as tanében Bács-Kiskun megye legeredményesebb testnevelője elismerésben részesült.