Bács-Kiskun a mi megyénk – Bemutatkozott a Kunszentmiklósi Járás

Vissza a címlapra
Bács-Kiskun a mi megyénk – Bemutatkozott a Kunszentmiklósi Járás

A „Bács-Kiskun a mi megyénk" című, a megye járásait bemutató rendezvénysorozat a végéhez ért. Az utolsó rendezvényt 2017. október 13-án, pénteken tartották a megyeháza előtt, ahol ezúttal a Kunszentmiklósi Járás mutatkozott be.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk" elnevezésű, járásokat bemutató programsorozatát 2016 júniusában indította el. Azóta minden hónap első vagy második péntekén bemutatkozott a megye egy-egy járása, felfedve természeti-, turisztikai- és tárgyi értékeit, hagyományait, házi, tájjellegű termékeit. Az elmúlt hónapok alatt népszerűvé vált és sokunk szívébe beköltözött rendezvénysorozat a mai nappal, a Kunszentmiklósi Járás bemutatkozásával végéhez ért.

A színes és tartalmas napot Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg. „Nagyon régi vágyam volt, hogy a járások itt, a Megyeháza előtt bemutatkozhassanak egymásnak és Kecskemét lakóinak, hogy ezzel is erősítsük mi, Bács megyeiek összetartozás érzésünket, megismerjük és megismertessük a megye különböző térségeinek ezerarcú kincseit, sokszínű értékeit. Elégedett vagyok, mert az elképzelésem ezzel a rendezvénnyel megvalósult." - mondta el Rideg László a rendezvény megnyitó ünnepségén. A napot megtisztelték jelenlétükkel a térség polgármesterei is.

Programból ezúttal sem volt hiány: megkóstolhattuk a kunadacsi fűszerpaprikát, füstölt termékeket, sajtokat, a helyben termő, friss zöldségeket, a dunavecsei helyi termékeket, mézet, petrezselymet és zellert, a tassi kecskesajtot és borokat, a kunszentmiklósi lekvárokat és a szabadszállási kemencés kenyérlángost. Délben kunszentmiklósi birkapörkölt és tassi halászlé került a tányérokba. Apostag Nagy Lajos irodalmi kávézóval és szemet gyönyörködtető kiállítással várta az érdeklődőket. A kisebbek kézműves foglalkozások keretében „petruskát" csomózhattak és kipróbálhatták az íjászatot. A napot Kunsági és Duna-menti táncok, népdalok, citeraszó és társastánc tette hangulatossá és hamisítatlanul kunszentmiklósivá.

Galéria (56 kép)

Összes kép letöltése