Babrujszkban, Fehéroroszország 2017-es kulturális fővárosában vendégszerepelt a Kecskemét Táncegyüttes

Vissza a címlapra
Babrujszkban, Fehéroroszország 2017-es kulturális fővárosában vendégszerepelt a Kecskemét Táncegyüttes

Nagyszabású nemzetközi folklórfesztiválon képviselte Kecskemétet és a magyar népi kultúrát a Kecskemét Táncegyüttes ifjúsági utánpótlás csoportja.

Az idén megalapításának 630. évfordulóját is ünneplő 220.000 lakosú fehérorosz nagyváros 34 együttest, előadót hívott meg a világ minden tájáról a kétévente megrendezett XIV. „Barátság Koszorúi" Nemzetközi Folklórfesztiválra. A Kecskemét Táncegyüttes Norvégia, Spanyolország, Lengyelország, Olaszország, Szlovákia, Törökország, Izrael, Litvánia, Oroszország, Németország, Csehország, Szlovákia, Szerbia, Azerbajdzsán, Ciprus, Kuba, Mexikó, Usa, Kolumbia, Moldovai Köztársaság, Fehéroroszország együtteseivel, szólistáival lépett fel a 4 napos fesztivál programjában. A kecskeméti fiatalok pazar ízelítőt adtak a magyar néptánckincsből a babrujszki közönségnek, a fesztivál résztvevőinek pedig magyar táncházat tartottak.

Támogatók: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., Arrow ECS Kft, BÁCSVÍZ, Logall Kft., Nagel-Draht Kft.

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése