Az Univer Sütőüzemben készül a Bács-Kiskun megyei Magyarok Kenyere

Vissza a címlapra
Az Univer Sütőüzemben készül a Bács-Kiskun megyei Magyarok Kenyere

Az Univer Product Zrt. kecskeméti sütőüzeme büszkén vállalta az idei Bács-Kiskun megyei Magyarok Kenyere elkészítésének nemes feladatát. Az 5 kilogrammos alkotás a klasszikus Lipóti Parasztkenyér receptúrájával készül, alapanyaga a Bács-Kiskun megyében adományokból összegyűlt búzából származik, sója pedig Erdélyből, Parajdról érkezett. (A fotón Vajda Csaba pékmester)

A Magyarok Kenyerét a Hírös Városban a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete által rendezett „Augusztus 20-a és a Magyarok Kenyere Ünnepen" a Szent István szobor előtti sétányon megszentelik, megszegik és szétosztják. Az eseményre 2015. augusztus 20-án 18:00 órakor kerül sor.

Az ünnepi alkalomra sütött Magyarok Kenyere a 2011-ben Pécsről indult, a nemzeti összetartozást és a szolidaritást zászlajára tűző Magyarok Kenyere Program szimbóluma. Az ötlet dr. Korinek László jogászprofesszortól származott. A Magyarok Kenyere valójában egy „össznemzeti" kenyér, amelybe nemcsak a hazai, hanem a határainkon túl élő magyar honfitársaink által megtermelt több száz tonna búza kerül. A program célja a kezdetektől fogva karitatív: a rászoruló gyermekek étkeztetése határainkon innen és túl.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Ünnepi megemlékezés a Szent István szobornál