Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben

Vissza a címlapra
Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben

Gyermekrajzpályázatot hirdet két kategóriában "Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben" címmel 11 törvényszék, köztük a Kecskeméti Törvényszék is a Zoom Egyesülettel, és az Országos Bírósági Hivatallal együttműködve.

A pályázatra általános- és középiskolai oktatási, illetve speciális intézmények, szervezetek közösen jelentkezhetnek, azaz egy-egy pályázatot több intézmény együttműködve nyújthat be, de fontos, hogy az együtt pályázók közül legalább egy speciális nevelési-oktatási intézmény, szervezet legyen.

A pályaműveket március 15-től lehet benyújtani április 15-éig. A pályaművekből a törvényszék május 17-től kiállítást is rendez. Az általános iskolai korosztályból 10, a középiskolás korosztályból 5 - a zsűri által kiemelt - pályamű kerül díjazásra, egyenként 10-10.000,- forintértékű tárgyjutalommal. Ezt meghaladóan további 50.000,- forint értékű tárgyjutalom kerül kiosztásra azon két intézmény között (általános vagy középiskola és speciális intézmény), ahonnan a legtöbb érvényes pályázatot nyújtják be.

A pályázat részleteiről az alábbi pályázati felhívásban és a Kecskeméti Törvényszék honlapján tájékozódhatnak az érdeklődök.