Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójára emlékeztek a református iskolában

Vissza a címlapra
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójára emlékeztek a református iskolában

A kecskeméti református iskolában csütörtökön folytatódott az az idei tanévben megkezdett, korábban hiányolt gyakorlat, hogy a Kecskeméti Református Általános Iskola és a Református Gimnázium közösen emlékezik meg a jelentős évfordulókról, közösen ünnepelnek. Ezúttal az Újkollégium dísztermében az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójának tiszteletére rendeztek ünnepséget.

A megemlékezésen a 10.c és a 10.e osztályok adtak műsort. A felkészítő tanárok Szabó Emese, Juhász Katalin és Jámbor Zsolt voltak. Akik a szereplő diákokkal közösen „építettek fel" a rendkívül színvonalas programot, amelyben Buda Ferenc, Márai Sándor, Illyés Gyula versei szerepeltek. Valamint idéztek a Bacsó Péter által 1969-ben rendezett legendás filmből, "A tanú"-ból: Pelikán József és Virág elvtárs párbeszéde hangzott el az 1956-os műsor egy részében.

Az ünnepi programot a gimnazisták csütörtökön és pénteken is 3-3 alkalommal adták, illetve adják elő. Így a két iskola valamennyi tanulója a díszteremben láthatja az előadást.

Galéria (65 kép)

Összes kép letöltése