Athénből tisztelgett a kecskeméti kórház traumatológusai előtt

Vissza a címlapra
Athénből tisztelgett a kecskeméti kórház traumatológusai előtt

2017. július 22-én súlyos baleset érte a kecskeméti Soltész Szilárdot, aki azonban a gondos kórházi kezelésnek is köszönhetően november 12-én már Athénban futhatta le a maratoni távot. Ezzel tisztelgett a kecskeméti kórházban a balesete napján ügyeletben lévő kiváló traumatológus csapat munkája, hivatása előtt - írta meg a Hírösvény. (A fotón Soltész Szilárd, a kezében lévő magyar zászlón pedig a felirat a hálás köszönete)

2017. július 22-én, szombaton 17 óra 30 és 34 perc között a MOD 621-es rendszámú 29-es helyi járat a hetényegyházi úton a Széles-közi nagy kanyart követően - a záróvonal ellenére - előzni kezdett, majd a csuklós jármű leszorított és elütött egy kerékpáros triatlonistát, aki súlyos sérüléseket szenvedett. A busz továbbhajtott, és csak miután a balesetről értesítették, tért vissza a helyszínre.

Az ügyben büntetőeljárás indult, a sportoló pedig több műtéten esett át.

November 12-én, az eset sértettje, a kecskeméti Soltész Szilárd Athénban lefutotta a maratoni távot, ezzel tisztelgett a balesete napján szolgáló traumatológus csapatnak.

Íme a Facebook-bejegyzése, a zászlóra írt felirat:

"Az első maratoni futásomat a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti egységében a 2017. július 22-én dolgozó traumatológus csapat tiszteletére teljesítettem.

szakorvos: Dr. Pócs Levente Árpád

altatóorvos: Dr. Horváth Lilla

altató asszisztens: Szabó Lászlóné

műtő asszisztens: Tasnádi Csilla

műtőssegéd: Szabó László

Köszönöm Önöknek az emberi hozzáállást, az önzetlen, valódi segítségnyújtást!

Soltész Szilárd,

Athén, 2017. november 12."