Átadták az egyetemen a Neumann ECO+ díjakat

Vissza a címlapra
Átadták az egyetemen a Neumann ECO+ díjakat

A legügyesebb infografikát készítő hallgatók vehettek ma át értékes jutalmakat a Neumann János Egyetem Campusán. A Neumann ECO+ megmérettetést a Magyar Nemezti Bank oktatási klubja szervezte - tudósított a hiros.hu

A Magyar Nemzeti Bank infografika versenye, a Neumann ECO+ díj nyertesei vehettek át 2021. október 14-én, csütörtökön oklevelet és tárgyi jutalmat a Campus nagyelőadójában. A fiatalok a pályamunkáiknál több témakörből választhattak. Az azonnali fizetési rendszer, a fenntartható gazdaság, és a versenyképes gazdaság, illetve a zöld gazdaság kapcsolata volt, amit infografika segítségével kellett a diákoknak ábrázolniuk. A közgazdasági felkészültség mellett pedig a kreativitást is díjazta a zsűri.

- Az MNB oktatási klubja folyamatosan szervez tanulmányi versenyeket egyetemi hallgatók részére. Ezeknek a versenyeknek elsősorban az a céljuk, hogy kiváló eredményekre, jó teljesítményre sarkalljuk a hallgatókat - mondta dr. Dubéczi Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója.

Tíz hallgató kapott összesen másfél millió forint jutalmat a tárgyi nyereményeken kívül. A sikeres versenyzők egy-egy okostelefonnal is gazdagabbak lettek. Idén ez volt a Magyar Nemzeti Bank oktatási klubjának a negyedik versenye. A megmérettetésre a diákokat a Neumann János Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank szakemberei készítették fel.

- A tehetséggondozásnak nagyon fontos színtere a hallgatói verseny. Itt nem csak kipróbálhatják magukat éles helyzetben, kvázi vizsgaszituációban, hanem olyan plusz tartalmakat, olyan plusz tudást is szerezhetnek, melyek később a munkaerőpiacon a diplomájuk értékét tovább növelheti - mondta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

A Neumann János Egyetem a hallgatói tanulmányi versenyek mellett a középiskolásoknak is szervez programot. Október 22-én nyílt napot szervez az intézmény, ahol bemutatják majd az egyetemet a középiskolásoknak.