Aszfaltburkolat az Illyés Gyula utcán – Oázis lett a Kristály térből

Vissza a címlapra
Aszfaltburkolat az Illyés Gyula utcán – Oázis lett a Kristály térből

A körzetében a napokban befejezett látványos fejlesztéseket mutatta meg Engert Jakabné önkormányzat képviselő Szemereyné Pataki Klaudiának, Kecskemét polgármesterének. A bejáráson részt vett B. Tóth Katalin, a Széchenyivárosért Egyesület tagja is.

A Kristály tér elnyerte végleges formáját, ami - nem túlzás - egy kellemes oázishoz hasonlít leginkább. Teljesen ugyan még nincs befejezve, hiányzik a parkból a fűvesítés és a növényzet ültetése, amit a jövő héten végeznek majd el a területen. Amennyiben nem jelennek meg a vandálok, akkor a Kristály tér talán Kecskemét egyik legkellemesebb parkja is lehet. A park mellett pedig elkészült egy parkoló is, ami a széchenyivárosi parkolási gondokon segíthet.

A 42 milliós Kristály téri fejlesztés tisztán önkormányzati beruházásból valósult meg, a 18 parkolóval együtt.

Az Illyés Gyula utca szilárd burkolatot kapott, méghozzá lakossági önerő nélkül. Ez is önkormányzati forrásból, 24 millió forintból készült el.

B. Tóth Katalin, a Széchenyivárosért Egyesület tagja a kutyatulajdonosokat érintő fejlesztésről számolt be a polgármesternek.

- Pályázat segítségével sikerült az egyesületünknek beszereznie 10 darab olyan kutyapiszok tartót, amit Budapesten, a XII. kerületben vezettek be - mondta. - Azért választottuk ezt a fajta gyűjtőt, mert úgy van kialakítva, hogy nem lehet beletenni a kommunális szemetet. Kizárólag csak a zacskóba gyűjtött kutyapiszkot. Három ilyen edényt a Kristály tér előtt helyeztünk el, a többi hét helyére pedig várjuk a lakossági javaslatokat - mondta B. Tóth Katalin.

Galéria (27 kép)

Összes kép letöltése