Áldozócsütörtöki csendes nap a Református Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Áldozócsütörtöki csendes nap a Református Általános Iskolában

Áldozócsütörtöki csendes napot tartott a Kecskeméti Református Általános Iskola. Ennek keretében délelőtt közös istentiszteleten vett részt az iskola teljes közössége, majd évfolyamonkénti előadást hallgattak a gyerekek egy-egy reformátorról. Az épületben kiállítást rendeztek, koncertet adott a Bella Banda, az 5. évfolyam pedig a Ráday Múzeumba látogatott.

- A tanév elején a Kecskeméti Református Általános Iskola pályázatot adott be Református hitünk hősei címmel a Reformációi Emlékbizottsághoz. A pályázat az iskolai reformációi csendes napunkhoz kapcsolódott. Nagy öröm, hogy a pályázat kedvező elbírálásban részesült. Megvalósítására az áldozócsütörtöki csendes napon került sor - mondta el a részleteket a keol.hu hírportálnak Dr. Szabó Ildikó, az iskola igazgatónője.

A pályázatban a következőket vállaltuk. Iskolánkban minden évben a reformáció ünnepére emlékezve csendes napot tartunk, Évfolyamonként egy-egy reformátor életével kívánjuk megismertetni a diákokat interaktív formában. A hithősök életének példaértékű mozzanatait transzparenseken és digitális felületen kívánjuk bemutatni. A nyolc transzparens minden évben folyosói kiállításon kerül bemutatásra a reformáció ünnepét megelőző héten. Az iskola első emeletén elhelyezendő digitális felületen pedig a reformátorok híres mondatai üzennének a mai református ifjúságnak.

A csendes nap programja idén a következő volt. Közös istentiszteleten vett részt az iskola teljes közössége, évfolyamonkénti előadást hallgattak a gyerekek egy-egy reformátorról. Az iskola dísztermének üvegablakai ihlették azokat a transzparenseket, melyek kiállítás formájában az folyosói ablakokban voltak megtekinthetők. Az igényes kivitelezés a Print 2000 Nyomda munkáját dicséri. Az 5. évfolyam a Ráday Múzeumba is ellátogatott, a többi felső tagozatos pedig a Bella Banda koncertjét hallgatta. A témához kapcsolódó feladatsorokat legjobban megoldó csoportokat alsó tagozaton a Cikk-cakk keresztyén diákújság előfizetésével, míg a felső tagozatosokat egy közös kirándulással jutalmaztuk.