Albán heroincsempész ellen emeltek vádat Kecskeméten

Vissza a címlapra
Albán heroincsempész ellen emeltek vádat Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kábítószer kereskedelem bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 21 éves albán férfi ellen, aki 2017 októberében egy átalakított autóban heroint akart Albániából Magyarországon át Olaszországba csempészni, de a tompai határátkelőhelyen elfogták

2017 októberében Albániában ismeretlen személyek felajánlották a vádlottnak, hogy a saját autójával csempésszen kábítószert Olaszországba, amiért 1500 eurót ígértek neki. Az anyagi gondokkal küzdő vádlott elvállalta a feladatot és a gépkocsiját át is adta két ismeretlen megbízójának, hogy elrejtsék benne a drogot.

Amikor a vádlott a kábítószerrel megrakott autóját visszavette, a megbízói egy kézzel írott lapon még az útvonalat is megadták neki, amelyet követve Olaszországba kellett volna szállítania a drogot.

A vádlott 2017. október 25-én indult el Albániából, azonban Olaszországot már nem érte el. 2017. október 26-án hajnalban a szerb-magyar határ tompai átkelőjénél ugyanis a vámvizsgálatot végző pénzügyőrök megtalálták a drogot. Az autó alján, a kardánalagút behegesztésével kialakított rejtekhelyről összesen 20 darab tégla alakú csomag került elő, amit a pénzügyőrök lefoglaltak.

A 20 darab csomagból közel 10 kg heroin került elő, aminek hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A magyar hatóságok az albán drogcsempészt őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A vádlottnak volt egy útitársa is, de ő nem tudott az autóba rejtett kábítószerről.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozza vele szemben. A főügyészség indítványozza a lefoglalt drog, valamint az átalakított gépkocsi elkobzását is. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.