AGTEDU - Tudományos konferencia a Pallasz Athéné Egyetemen

Vissza a címlapra
AGTEDU - Tudományos konferencia a Pallasz Athéné Egyetemen

A Pallasz Athéné Egyetem (korábban Kecskeméti Főiskola) meghatározó eseménye az AGTEDU tudományos konferencia, mely a mezőgazdasági (AGrar), a műszaki (TEchnica) és az oktatási-nevelési (eDUcatio) tudományterületek latin nevéből képzett AGTEDU szóból kapta a nevét. Az egyetem Tudományos Konferenciája a Magyar Tudomány Ünnepe Alkalmából idei mottó ez volt: „Oknyomozó tudomány"

A konferencia minden évben a három kar együttes munkájának eredményeként születik meg, és minden évben más-más kar a házigazda. Ebben az évben a GAMF Műszaki és Informatikai Karra került a sor a rendezésben, így házigazdaként köszöntötte a megjelenteket Dr. Kovács Lóránt dékán, főiskolai tanár. Kecskemét városvezetése nevében Gaál József alpolgármester méltatta a kutatókat és a konferenciát.

Az AGTEDU tudományos konferencia keretében betekintést kaptak a résztvevők a Pallasz Athéné Egyetem fontosabb kutatási eredményeibe. Az elhangzott előadások is hű keresztmetszetet adtak az egyetem munkatársainak sokoldalú kutató-fejlesztő munkájáról, egyúttal fórumot teremtettek a fiatal szakemberek nyilvános szerepléséhez is. A vendégelőadók a külső intézmények tudományos tevékenységének eredményeivel gazdagították a konferencia résztvevőinek ismereteit.

A konferencián a következő témakörökben és kapcsolódó területeken hangzottak el előadások: agrártudományok, gazdaságtudományok, informatikai tudományok, irodalomtudomány, környezettudományok, multidiszciplináris témakörök, műszaki tudományok, művészetek, nevelés- és oktatástudomány, nyelvtudomány, természettudományok, és történelemtudomány.