Adventi istentiszteleten szolgált a református általános iskola 6.b osztálya Grazban

Vissza a címlapra
Adventi istentiszteleten szolgált a református általános iskola 6.b osztálya Grazban

A Kecskeméti Református Általános Iskola német két tanítási nyelvű 6.b osztályos diákjai, szüleikkel és tanáraikkal 2017. december 1-jén a kora reggeli órákban Grazba indultak, hogy advent első vasárnapján családi istentisztelet keretében szolgáljanak.

Izgalommal és várakozással telt az út, míg megérkeztek Ausztria második legnépesebb városába. Az idegenvezetés során megtekintették a városháza épületét, a Jezsuita kollégiumot az udvarán álló el nem olvadó hóemberrel, a Művészetek Házát, a Mura-szigetet, és meghallgatták a harangjátékot.

Kipróbálták a kettős csigalépcsőt, a fogaskerekűt, jártak a város tetején a Schlossbergen. Megcsodálták a Graz-i advent legnagyobb különlegességét is, a Tartományi Székház udvarán minden évben felállított jégbetlehemet. A vásári forgatagban megkóstolták a helyi specialitásokat, és gyönyörködtek a tradicionális kézműves termékekben.

Vasárnap a Heilandskirche-ben az istentisztelet liturgiájához kapcsolódó német nyelvű énekekkel szolgáltak, majd az alkalmat követő gyülekezeti kávéházban a nagyszülők által készített magyar karácsonyi specialitással - mákos és diós bejglivel kedveskedtek az ottani gyülekezet tagjainak.

Sok szép élménnyel gazdagodva érkeztek haza Kecskemétre vasárnap a késő esti órákban.

Galéria (35 kép)

Összes kép letöltése