Adomány lisztet kaptak az SOS Gyermekfalu lakói a kamarától

Vissza a címlapra
Adomány lisztet kaptak az SOS Gyermekfalu lakói a kamarától

Kecskemét - 2600 kilogramm lisztet kaptak ajándékba az SOS Gyermekfalu lakói. Az adományt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete ajánlotta fel a gyerekek javára.

Sok millió búzaszem - egy nemzet: ez a mottója a 2011-ben útjára indult Magyarok Kenyere programnak, melynek keretében idén a tervezetthez képest kétszeres mennyiségű búzát gyűjtöttek össze a gazdák a határon túli szervezetek támogatására. Domján Gergelytől, az Agrárkamara megyei elnökétől megtudtuk, az óriási mennyiségnek köszönhetően ezúttal a Bács-Kiskun megyei rászoruló gyermekek és családok is kaptak lisztet. Az SOS Gyermekfalu lakói 2600 kilogrammot vehettek át, Jánoshalma térségében pedig több mint 3400 kilogrammot osztanak majd szét a rászoruló családok között.

Csütörtök este, Szent Erzsébet napján, műsorral köszönték meg a gyerekek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének adományát. Majd nekiláttak az adománylisztből készült első étel, néhány tányér lekváros palacsinta elfogyasztásához.

A gyermekfaluban tett látogatáson részt vettek a jánoshalmi Felsőbácskai Műmalom Kft. és a kunszállási Júlia Malom Kft. munkatársai is, akik a felajánlott búza tárolásán túl az őrlést is felvállalták a nemes ügy érdekében.

(szöveg: KTV)