A Zrínyi Ilona Matematikaverseny legeredményesebbjei a Református Általános Iskola, a Bányai és a Bolyai gimnáziumok

Vissza a címlapra
A Zrínyi Ilona Matematikaverseny legeredményesebbjei a Református Általános Iskola, a Bányai és a Bolyai gimnáziumok

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának legeredményesebb általános iskolája, a Kecskeméti Református Általános Iskola volt. A verseny legeredményesebb 8 osztályos gimnáziuma a Bányai Júlia Gimnázium, a Dél-alföldi régió legeredményesebb 4 osztályos gimnáziumaként pedig a Bolyai János Gimnázium vehette át a vándorserleget. Az iskolákon kívül 197 diák kapott a Református Újkollégiumban szombaton rendezett eredményhirdetésen elismerést. (A fotón az országos döntőbe jutottak láthatók)

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben immár 27. alkalommal rendezi meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. Mint korábban megírtuk, a kétfordulós (területi, országos) verseny egyik Bács-Kiskun megyei helyszíne a Református Újkollégium volt február 19-én. A verseny napján a Református Általános Iskola 16, és a Református Gimnázium 11 tantermében közel 800 diák töltötte ki a feladatlapot. Közülük a legeredményesebb 197 kapott elismerést most szombaton.

- A Kecskeméti Református Általános Iskola 2016-ban negyedszer adott helyszínt a verseny megyei fordulójának - mondta köszöntőjében Dr. Szabó Ildikó, az iskola igazgatónője. - Pedagógusaink egy emberként vállalták fel e nemes vetélkedés ügyét. A komoly feladat összehangolt, egymásra figyelő csapatmunkát kívánt mindenkitől... Az pedig büszkeséggel töltött el a bennünket, hogy a vándorserleget megőrizhettük. Hiszen ez azt jelenti, hogy négyszer egymás után a megyében a legtöbb pontot elért általános iskola lehettünk.

* Dr. Szabó Ildikó, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatónője (balról) immár véglegesen átvette a verseny legeredményesebb általános iskolájának járó vándorserleget.

Az idei verseny első fordulóján egyébként 67.166 diák indult. Közülük 16.565 volt határainkon túli: felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, és vajdasági magyar diák. Bács-Kiskun megyében 12 város 18 iskolájában zajlott a megyei forduló, 3.190 résztvevővel. A cikk vezető fotóján (írásunk elején) pedig azok láthatók, akik Bács-Kiskun megyét képviselik majd a Kecskeméten 2016. március 23-25. között rendezett országos döntőben.

Az eredményhirdető ünnepséget táncos-zenés köszöntővel kezdték: a Hírös Néptánc Tano-da jóvoltából. A két táncos, Mikesi Júlia a házigazda Kecskeméti Református Általános Iskola diákja, Kozák Zsombor pedig a Katona József Gimnázium tanulója volt. Magyarszováti táncokat adtak elő, amit Csuma Sándor és Nagy Erika tanított be. A talpalávalót a Bartók Béla-díjas Hegedűs együttes húzta. A prímás Hegedűs Zoltán, brácsán Anka Péter játszott, aki valamikor a Református Iskola tanulója volt, nagybőgőn pedig Varjasi László működött közre.

Az eredményhirdetésen Kecskemét város képviseletében Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Hörcsök Imre önkormányzati képviselő, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke, Leviczky Cirill önkormányzati képviselő, a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság elnöke, továbbá Mák Kornél alpolgármester adtak át díjakat.

Díjátadók voltak még Varga László, a PADMA Alapítvány elnöke, Györgyiné dr. Koncz Judit, a KLIK Kecskeméti Tankerületének igazgatója, Dr. Szabó Ildikó, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgató asszonya, Szenes Mártonné, a Kecskeméti Református Gimnázium igazgató asszonya, Böröczki Mária, a MATEGYE Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dr. Lukács Lajos, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium igazgatója, Körmöczi Bulcsú, a Kecskeméti Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola igazgatója, Nademlejnskyné Toók Lilla, a 2. osztályos feladatsor lektora, Nagyné Lelkes Anikó, a 3. osztályos feladatsor összeállítója, Héjja Norbert, a 4. osztályos feladatsor összeállítója, Bukorné Kovács Beáta, az 5. osztályos feladatsor összeállítója, Nagy Tibor, a 6. osztályos feladatsor összeállítója, Aszódiné Pálfi Edit, a 7. osztályos feladatsor összeállítója, Reiter István, a 7. osztályos feladatsor lektora, Ádám Mihályné Rapcsó Ibolya, aki Kalocsán bonyolította le a versenyt, Szász Katalin, aki Kiskőrösön bonyolította le a versenyt, Nagyné Vincze Margit, aki Baján bonyolította le a versenyt, Hajagosné Kovács Diána, Jámborné Márkus Emőke, és Csősz Győzőné Pető Krisztina, akik a kecskeméti helyszínen bonyolították le a versenyt, Fáriné Boros Erika, a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója, Varga Judit, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium igazgatója, dr. Hegedűsné Kállai Judit, a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola intézményvezető-helyettese, Mészáros Zsófia, a Logiscool Kecskemét vezetője, és B. Tóth Ferenc, a HÍRÖS Lovarda tulajdonosa.

A videón az eredményhirdetés teljes egészében látható, alatta pedig a keol.hu képgalériáját (167 fotót) nézhetik meg.

Eredménylista ITT

Galéria (167 kép)

Összes kép letöltése