A Város Napját ünnepeltük a Hírös Agórában

Vissza a címlapra
A Város Napját ünnepeltük a Hírös Agórában

A Város Napját ünnepelte Kecskemét. Az események csúcspontja hétfőn (2017. október 2-án) este a gálaműsor volt, amit ezúttal nem a Katona József Színházban, hanem a Hírös Agórában tartottak.

Kecskemét életében minden esztendőben a legkiemelkedőbb nap október 2-a. Ekkor ünnepeljük hírös városunkat. Nagy Lajos király korából egy 1368. október második napján keltezett oklevél említi meg Kecskemétet, mint oppidumot.

A 2017-es Város Napja ünnepségen jelen voltak Kecskemét országgyűlési képviselői, megyei vezetők, egyházi méltóságok, Kecskemét város alpolgármesterei, önkormányzati képviselők.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntő beszédét követően a hagyományoknak megfelelően az ünnepi műsor keretében azokat a kitüntető címeket és díjakat adták át, amelyekről a Kecskeméti Közgyűlés már korábban döntött.

A 2016/2017-es tanévben huszonkettedik alkalommal rendezte meg a Béke Általános Iskola a „Kecskemét Város Polgára" leszek versenyt. Amit a Kecskeméti Református Általános Iskola 6. osztályos tanulóiból álló csapat nyert meg. Őket köszöntötték elsőként: Csengery Áront, Kis-Juhász Esztert, Mádai Botondot, Stróbl Anita Annát, valamint felkészítő tanáraikat: Dr. Babiczkiné Pellikán Krisztina Mártát és Telekes Tamást.

A Város Napján kitüntetettek:

„Bozsó János-díj": Turi Endre festő, zománcművész. A díjat Mák Kornél alpolgármester adta át.

„Kodály Zoltán- díj": Jámbor Zsolt Ottó karnagy-zenepedagógus és Jámborné Márkus Emőke ének-zenetanár (megosztva). A díjat Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester adta át.

„Katona József-díj": Csombor Teréz, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze. A díjat Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere adta át.

„Kada Elek - díj": Tokovics Klára könyvvizsgáló, a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft. gazdasági igazgatója. A díjat dr. Salacz László országgyűlési képviselő adta át.

Kecskemét Város Tiszteletbeli Polgára kitüntető cím: Piros Ildikó színművész. A díjat dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő adta át.

A műsorban közreműködtek: a Bohém Ragtime Jazz Band zenekarból alakult trió, a Grapevine Show Dance Club Mini club-ja, a Kodály Iskola Antanténusz gyermekkórusa, a Hunyadi János Általános Iskola 6.b osztályos tanulói, Orth Péter színművész, a TST tánciskola, Beke Márk harsonás, a Kodály Zoltán Szakgimnázium tizenegyedikes tanulója, a Kecskemét Táncegyüttes, valamint Hegedűs Máté és kecskeméti népzenész barátai.

Galéria (142 kép)

Összes kép letöltése