A szerelemről muszáj beszélni! – Megkezdődtek a Hessmese próbái a színházban

Vissza a címlapra
A szerelemről muszáj beszélni! – Megkezdődtek a Hessmese próbái a színházban

Még javában tart az évad, ám a kecskeméti színház társulata máris megkezdte a következő szezon első gyermekbemutatójának próbáit. Gimesi Dóra Hessmeséjét Kuthy Ágnes rendezi. Bemutató: szeptember 21.

A történet Kecskeméten játszódik, pontosabban az egyik víztoronynál, amelyről persze csak a balga felnőttek gondolják, hogy víztorony. Valójában Tündérpostahivatal! Ahol a legbecsesebb küldemények a szerelmes levelek! De mi történik, ha egy ilyen levelet valaki összetép? A válasz egyszerű: Hess kisasszonyhoz kerül, aki foglalkozására nézve tündér. De nem ám jóságos, kedves és cuki, hanem nagyon is zsémbes és mogorva, köszönhetően tündért próbálóan nehéz munkájának.

Gimesi Dóra meséje azonban, a főszereplő természetével ellentétben, sokkal inkább Elbűvölő, Ragyogó, Kedves, Barátságos és Tündéri. Így, csupa nagybetűvel! Mese gyerekeknek és felnőtteknek, nagybetűvel írt szerelmeslevél a szerelemhez. A szerelemről pedig muszáj beszélni, mert nem hiba, nem titok, és nem szégyen; legyünk akár hat, akár hatvan évesek.

Az előadásban színpadra lép Bognár Gyöngyvér, Pál Attila, Danyi Judit, Hegedűs Zoltán, Illés Alexa és Koltai-Nagy Balázs.

(kecskemetikatona.hu)

Galéria (6 kép)

Összes kép letöltése