A rászorulók segítséget kértek, Kecskemét polgármestere segített, a Hovány Alapítvány pedig adakozott

Vissza a címlapra
A rászorulók segítséget kértek, Kecskemét polgármestere segített, a Hovány Alapítvány pedig adakozott

A lajosmizsei Bardóczky család Kecskemét polgármesteréhez, Szemereyné Pataki Klaudiához fordult azzal a problémával, hogy két, elektromos kerekesszékes, Duchenne- féle izomdystrophiás kisfiúk szállításához megfelelő gépjárműre lenne szükségük. Ennek hiányában ugyanis a gyerekek nem juthatnak el heti rendszerességgel a számukra szükséges fővárosi iskolába. Ahová vasárnap este viszik őket Lajosmizséről és pénteken délután mennek értük.

A család problémájának megoldásához - Szemereyné Pataki Klaudia közbenjárására - a Ford Hoványtól, pontosabban a Hovány Alapítványtól érkezett segítség. Egy hat esztendős, 9 személyes Ford Transit formájában, amelynek a cég a rendszeres szervizelését is vállalta.

A példaértékű összefogásról „szabadtéri" sajtótájékoztatót tartottak 2018. június 12-én Lajosmizsén. Melyen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Hovány Márton, Basky András, Lajosmizse polgármestere, valamint a Bardóczky házaspár, Anikó és Tibor.

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy naponta átlagosan 200 e-mailt kap, melyek között szép számmal van valamilyen segítséget kérő is. Amikor pedig a korábban Kecskeméten élő, de a két fiú betegsége miatt az emeletes házból lajosmizsei családi házba költözött Bardóczky házaspár segítséget kért, felmerült benne, hogy „hiszen nem is kecskemétiek".

- Olyan jó viszont a kapcsolatunk Lajosmizsével, és Basky polgármester úrral, hogy ebben az esetben kivételt tettünk és azonnal a megoldáson gondolkodtam. Felhívtam telefonon Hovány Mártont, aki szintén gondolkodás nélkül segített, és megtalálta a megoldást. Amit nagyon köszönök Mártonnak.

Hovány Márton arról számolt be a sajtótájékoztatón, hogy a Hovány Alapítvány több millió forintos jótékonysági programokban vesz részt. Példaként említette, hogy karácsonykor 4 tonna élelmiszert osztanak szét rászorulóknak, a „Mindennapok Angyalai" programban pedig Bács-Kiskun megyei ápolókat díjaznak.

- A polgármester asszony kérésének igyekeztem eleget tenni és a megoldást átadtam a Hovány Alapítvány vezetőjének, kuratóriumi elnökének, aki intézkedett - mondta Hovány Márton.

A megoldás a kiváló műszaki állapotú, 6 éves Ford kisbusz lett. Amelynek a cég a rendszeres szervizelését is vállalta.

A Bardóczky család boldogsága leírhatatlan: Anikónak örömkönnyei hullottak a sajtótájékoztatón. Kivették a hátsó ülést, ahová a kerekesszékeket lehet tenni, azonban még így is ölben teszik be a fiúkat az üléssorra. Erről csak annyit, hogy az idősebb, 12 éves fiú már 60 kiló. Ezért a végső megoldás az a szerkezet lesz, amit Győrben szerelnek majd be a furgonba és segítségével a kerekesszékeket fel lehet tolni, ezeket hátul rögzíteni, és maradnak a fiúk utazás közben a székekben. A szerkezet nem olcsó, azonban a megvásárlásához Hovány Márton - mint ígérte - szintén segítséget nyújt majd, Lajosmizse polgármestere pedig egy 25 ezer forintos vásárlási utalványt adott át a sajtótájékoztatón.

Galéria (17 kép)

Összes kép letöltése