A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület programjai a Hírös7 alatt

Vissza a címlapra
A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület programjai a Hírös7 alatt

Gárdonyi Géza szerint „A gyermek az öröm, reménység... ígéret és gyönyörűség." Így gondolják a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, valamint a kecskeméti Család- és KarrierPONT tagjai és munkatársai is, ezért számos családokat megszólító programmal, kezdeményezéssel csatlakoztak a Hírös7 Fesztivál programsorozatához.

Még várják a jelentkezéseket - a receptek beküldésével - a tizenkettedik alkalommal meghirdetett augusztus 25-én zajló süteménysütő versenyre. A megmérettetésre mézes és aprósütemények, krémes és gyümölcsös finomságok mellett, „Diós és mákos kalácsok, piték, ahogy nagyanyáink sütötték..." kategóriában nevezhetnek a lányok, asszonyok és urak.

A zsűri által legjobbnak ítélt cukrászati remekek elkészítőit értékes ajándékokkal jutalmazzák.

Nyeremények:

- Arany minősítésű sütemények esetében 3x10 ezer forint értékű ajándékutalvány

- Ezüst minősítésű sütemények készítőinek 3x8 ezer forint értékű ajándékutalvány

- Bronz minősítésű sütemények nevezőinek 3x5 ezer forint értékű ajándékutalvány

- Fődíj a „Diós és mákos kalácsok, piték, ahogy nagyanyáink sütötték..." kategóriában 15 ezer forint összegű ajándékutalvány

A felsoroltakon kívül nyolc egyenként 4-5 ezer forint értékű különdíj és egy 5 ezer forint összegű közönségdíj is gazdára talál.


A kisgyermekes családok előtt ezúttal is nyitva áll augusztus 25-ig mindennap 10 órától 19 óráig az esélyteremtési iroda Baba-mama kuckója, ahol egyebek mellett mindenféle szükséges eszközzel felszerelt pelenkázó asztal szolgálja a kényelmüket, hogy nekik se kelljen lemondaniuk és lemaradniuk a színes főtéri programokról.

A különféle játékok mellett, a Szupernagyik foglalkozásaira és kihelyezett ügyfél- és információs szolgálattal várják az érdeklődőket, de megismerhetik a Magyar Olvasástársaság Könyvkelengye programját is.


A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai és önkéntesei idén is meghirdetik a kecsketejivó világrekord-kísérletet augusztus 23-án, pénteken 18 óra és 19 óra között a nagyszínpad előtti téren. Regisztráció délelőtt 10 órától folyamatosan a Baba-mama kuckó előtt. A finom és egészséges kecsketejből mindenkinek jut.


A Gyermekeink a kincseink rendezvény keretében a gyermekfelvonuláshoz idén a babakocsik mellett ismét várják a kismotorral és futóbiciklivel érkező gyermekeket és családjaikat is. Számukra ezúttal is megrendezik az ügyességi versenyt. Minden résztvevő gyermek „jogosítványt" szerezhet, és természetesen díjazzák a legszebben feldíszített babakocsikat is.

Érdemes lesz részt venni a babakocsikkal, kismotorokkal és futóbiciklikkel érkező családok felvonulásán is, mert a legötletesebben, legkreatívabban feldíszített „járgányok" tulajdonosait szintén megajándékozzák. Az első helyezett 20 ezer, a második 15 ezer, a harmadik pedig 10 ezer forint összegű ajándékutalvány boldog tulajdonosa lehet. Ezen kívül társasjátékok, futóbicikli, kismotor, roller, nagy maci, és még sok-sok minden más is gazdára talál.

A „Mózeskosár körbejár" elnevezésű program során tíz kecskeméti újszülöttet és családját Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere köszönti majd, és adja át részükre a mózeskosarat és a hozzá tartozó babakelengyét.