A munka világa – A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara országos fotópályázata

Vissza a címlapra
A munka világa – A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara országos fotópályázata

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházában szerdán délután nyitották meg a szervezet országos fotópályázatára beérkezett képekből összeállított kiállítást. A tárlat megnyitója egyben eredményhirdetés is volt: a rendezvényen köszöntötték a pályázat első három helyezettjét és a különdíjasokat. A rendezvényen Gaál József, a kamara elnöke mondott ünnepi beszédet, illetve méltatta a pályázat jelentőségét.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hetedik alkalommal írta ki "A munka világa" című országos fotópályázatát. Az alkotóktól ezúttal is olyan fotókat vártak, amelyek az ipar, a kereskedelem, a szolgáltató ágazat, illetve a kézművesség területén dolgozók mindennapjait és az általuk előállított termékeket mutatják be.

A kamara több mint százhúsz szakma felügyeletét, képviseletét látja el, illetve aktívan kiveszi részét a szakképzésekkel kapcsolatos feladatokból is. Nem titkolt szándék, hogy a fotókiállítással a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét a kétkezi szakmák felé irányítsák. Emellett cél az is, hogy bemutassák a vállalkozások értékteremtő, munkaadói tevékenységét, örömeit, nehézségeit.

Idén a zsűri harminchét alkotó százötvennyolc képét értékelte. Közülük harminckilenc látható a szerdán megnyitott kiállításon.

A zsűri döntése alapján első helyezett lett Kesztyűs András, Váltókezelő című képével, a második Ligeti László, A feladat című fotójával, a harmadik pedig Kovács László, Épül a Dagály Uszoda című alkotásával. Különdíjat kapott Temesvári Péter, a Hanga órásmester dinasztia című képéért és Tóta Krisztián, Sminkes lady című fotójáért.

A tárlat szeptember végéig látogatható a kamara székházában, munkanapokon 8-17 óra között, a későbbiekben pedig Kiskunhalason, Baján és Kalocsán is bemutatják majd.

(szöveg: hiros.hu)