A marosvásárhelyi testvériskola pedagógusait látták vendégül az Arany János Iskolában

Vissza a címlapra
A marosvásárhelyi testvériskola pedagógusait látták vendégül az Arany János Iskolában

A többéves kapcsolat újabb lehetőségeként a marosvásárhelyi Dr. Bernády György Általános Iskola pedagógusai a kecskeméti Arany János Általános Iskolába látogattak. A vendégek több tanórán vettek részt, majd szakmai műhelyfoglalkozás keretében betekintést nyerhettek egymás innovációs programjaiba.

A marosvásárhelyi pedagógusok városnézés keretében megtekintették a kecskeméti Városháza dísztermét, ahol Dr. Szeberényi Gyula Tamás Alpolgármester köszöntötte a csoportot. Jártak a Leskowsky Albert hangszergyűjteményben is, este pedig megtekintették a Katona József Színházban Mikszáth Kálmán: A beszélő köntös című művének musical változatát. A következő napon közös kirándulásra mentek a két iskola pedagógusai Ópusztaszerre.

- Régebbi kapcsolatról van szó, mindkét iskolától jártak már diákok és pedagógusok tapasztalatcserén Marosvásárhelyen és Kecskeméten is. Ezúttal 15 pedagógus jött el hozzánk. Nagy szeretettel készültünk erre a négy napra, hónapok óta arra törekedtünk, hogy tartalmas szakmai foglalkozásokat, napokat tudjunk a kollegáknak nyújtani. Kupán Edith igazgató asszonnyal az a célunk, hogy a két iskola közötti szakmai kapcsolat hosszantartó, folyamatos legyen, erősítve ezzel a két intézmény szakmai és innovációs törekvéseit, és a kollégák egymás közötti személyes kapcsolatait. Az építő jellegű, jó kapcsolat a gyermekeink számára is meghatározó jelentőségű, hiszen a tanulmányi versenyeken való részvétellel, a tehetséggondozás területén nagymértékben gyarapodnak - mondta Lovrity Sándorné intézményvezető.

A partneriskolai kapcsolatot a Kecskeméti Tankerületi Központ és Kecskemét város támogatta.

Galéria (6 kép)

Összes kép letöltése