A légtérből is ellenőrizték az illegális fakitermeléseket a tanyavilágban

Vissza a címlapra
A légtérből is ellenőrizték az illegális fakitermeléseket a tanyavilágban

A lajosmizsei rendőrök és a társszervek képviselői egy közös akció keretén belül ellenőrizték illetékességi területükön található erdőket, valamint a szórványosan elhelyezkedő tanyás településrészeket.

A Lajosmizsei Rendőrőrs illetékességi területén 2018. október 16-án a rendőrök - a Készenléti Rendőrség által biztosított helikopter igénybevételével - a lajosmizsei és kerekegyházi polgárőrség, a lajosmizsei és kerekegyházi közterület felügyelet, a lajosmizsei vadásztársaság, valamint a ladánybenei és kerekegyházi mezőőrség, továbbá a KEFAG Zrt. munkatársaival közös akciót tartottak.

Az akció célja a szórványosan található tanyás településrészek ellenőrzése, illetve a téli fűtési idény közeledtével megnövekvő falopások megelőzése, megakadályozása, valamint elkövetők elfogása volt. A légi felderítés kitűnő alkalmat biztosított arra, hogy a rendőrök felmérjék azokat az erdőterületeket, ahonnan nagyobb mennyiségű kitermelés történhetett.

Az akció során 32 személyt igazoltattak, 5 fő közigazgatási bírságot kapott, továbbá 2 sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek az rendőrök.

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése