A köd veszélyeire figyelmeztet a police.hu

Vissza a címlapra
A köd veszélyeire figyelmeztet a police.hu

Kérjük az autósokat, hogy különösen figyeljenek a kerékpárosokra és gyalogosokra, akik észlelése a ködben nehezebb lehet - közölte a police.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 2017. január 2-án reggel kiadott előrejelzése szerint Bács-Kiskun megyében nagyobb valószínűséggel képződhet sűrű köd, amely napközben több területen tartósabban megmaradhat. A ködös területeken hószállingózás, napközben ónos ködszitálás is előfordulhat.

A ködfoltos útszakaszokon a látótávolság hirtelen lecsökkenhet, amely miatt érdemes a jármű sebességét már korábban csökkenteni. A korlátozott látási viszonyok között érdemes kisebb sebességgel, nagyobb követési távolságot tartva autózni.

Ködös időben a vezetés is fárasztóbb, ezért idővel a sofőr reakcióképessége is csökkenhet. Ezért hosszabb utazás esetén tartson gyakrabban pihenőt! Sűrű ködben használjon ködlámpát!

Kérjük az autósokat, hogy különösen figyeljenek a kerékpárosokra és gyalogosokra, akik észlelése a ködben nehezebb lehet! A kerékpárosoknál a lámpák, prizmák, a láthatósági mellény viselése életet menthet.

(police.hu)