A keresztapagyilkos letartóztatását kezdeményezte az ügyészség

Vissza a címlapra
A keresztapagyilkos letartóztatását kezdeményezte az ügyészség

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy kiskunhalasi fiatalember letartóztatását, aki 2020. május 16-án szóváltás után egy konyhakéssel többször megszúrta a keresztapját, aki a helyszínen meghalt.

A megalapozott gyanú szerint a 23 éves fiatalember 2020. május 16-án délután a kiskunhalasi otthonukban egy szóváltás után a 79 éves keresztapját egy konyhakéssel többször megszúrta. A szúrások a sértett mellkasát, hasát, nyakát és a hátát érték, amelyek miatt az idős férfi a helyszínen meghalt. A fiatalember ezután a rendőrségre ment és feladta magát.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a keresztapját megkéselő férfit 2020. május 16-án őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntette miatt, majd kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsított beismerte a tettét.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított - annak ellenére, hogy önként feladta magát - a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a gyanúsított a kihallgatandó személyek jogellenes befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást.

A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója 2020. május 19-én fog dönteni.


FRISSÍTÉS:

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 23 éves férfinak, aki a keresztapját szúrta le Kiskunhalason.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel (5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel) fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi letartóztatását a jelenléte biztosítása és a bizonyítás megnehezítése vagy befolyásolása megakadályozása érdekében rendelte el, mivel esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye és megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén meg nem engedett módon próbálná meg befolyásolni a tanúkat, ezáltal a bizonyítást.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az véglegessé vált.