A Kecskeméti Szent László Lions Club újabb adománya a kecskeméti kórháznak

Vissza a címlapra

A klubtagság úgy döntött, hogy ebben az embert próbáló időszakban segítséget nyújt a veszélyhelyzetnek leginkább kitett emberek, az egészségügyi dolgozók részére.

Első körben 2020. április 03-án 1.000 szájmaszkot adományoztak a kórház sürgősségi beteg ellátó osztályának, mintegy 650.000 Ft értékben.

Folytatva a segítségnyújtást, két ütemben újabb adományok átadására kerül sor, április 15-én és 16-án, 1.000.000 Ft értékben, és április második felében a megrendelések beérkezését követően, további 100.000 Ft értékben.

Az első ütemben a kórházi igények felmérését követően, a klubtagság a következő eszközökkel járult hozzá az egészségügyi dolgozók mindennapjainak megkönnyítéséhez ebben a rendkívüli időszakban:

- Központi Labor részére: hűtőszekrény 120 l + mikrohullámú sütő 17l

- SZTK labor részére: hűtőszekrény 120 l + mikrohullámú sütő 17l

- Körpult részére: mini hűtőszekrény 50l + mikrohullámú sütő 17l + 50 db szájmaszk

- COVID részleg részére: 93 törölköző (140x140cm, ill. 70x140cm) + 40 egyszer használatos köpeny

Onkológiai osztály részére: 200 szájmaszk + mikrohullámú sütő 17l

I. Belgyógyászat - kardiológiai osztály részére: mikrohullámú sütő 17l

Rendelőintézet betegfelvétel pihenő helység részére: mikrohullámú sütő 17l

Sürgősségi Betegellátó Osztály részére: további 200 szájmaszk

Pszichiátria osztály részére: 100 maszk + 40 egyszer használatos köpeny

Krónikus belgyógyászat: mikrohullámú sütő (30l), + szendvicssütőt + kávéfőzők

Az adományok második ütemének átadását - mely még beszerzés alatt van - valószínűleg a jövő héten tartják, mely kávéfőzőket tartalmaz a Központi labor, az SZTK labor, az Onkológiai osztály, az I. es Belgyógyászati osztály és a Rendelőintézet számára.

Kecskeméti Szent László Lions Club 23 éve alakult meg, jelenleg 23 tagja van. Céljai: önzetlen segítséget nyújtani a sérült, (első sorban látás sérült), beteg, elesett, embertársainknak, nemzetre, vallásra politikai beállítottságra tekintet nélkül. Továbbá a katasztrófák elesettjei és a tehetségek támogatása, valamint a környezet védelme. A klubtagok önként vállalkoztak arra, hogy mindennapi munkájuk elvégzése mellett idejüket, energiájukat és anyagi lehetőségeiket jószolgálati tevékenységekre fordítják.

Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése