A Kecskeméti Szent László Lions Club jótékonysági estje

Vissza a címlapra
A Kecskeméti Szent László Lions Club jótékonysági estje

A „Látás hónapja" jegyében az idén 20 éves jubileumát ünneplő Kecskeméti Szent László Lions Club a tavalyi nagy sikerű rendezvény folytatásaként 2017. október 18-án, újból gálaestet szervezett. A rendezvény lebonyolításába a másik két kecskeméti klub az Első Kecskeméti Lions Club és a Szent István Lions Club tagjai is bekapcsolódtak.

Mintegy 500-an vettek részt a Hírös Agóra színháztermében megtartott Jótékonysági Kulturális Estünkön. A közel három órás műsorban vidám, szórakoztató és felemelő, léleksimogató pillanatok váltották egymást.

Magyar László lions régióelnök köszöntője után, az első órát a Kecskeméti Városi Fúvószenekar fergeteges programja indította, majd Redenczki Marcsi Stand Up Comedy-s humorista nevettette meg a közönséget. A szünetet követően 22 gyengén látó embertársunknak adtunk át a hétköznapjaikat megkönnyítő eszközöket; magyarul beszélő vérnyomás és vércukor mérőket, hangos órákat, miközben dr. Buzási Gábor a lions kormányzóság vezetőségi tagja beszélt a lions mozgalom céljairól, karitatív tevékenységéről.

A második rész első félórájában a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium fiatal tehetségei varázsolták el a hallgatóságot. Ők az Első Kecskeméti Lions Club támogatását élvezik. Fellépett: Horváth Csanád, aki Utassy József: Magyarország! című versét adta elő, majd Lei Olivér csodálatos hegedű játékában gyönyörködhettünk, őt Nagy Dániel követte, aki komoly előadóművészi tehetségét megcsillogtatva zongorázott nekünk. A gála egyik csúcspontja a Kodály iskola néptánc tanszakának fergeteges tánca volt.

Végül az estet könnyűzenével zártuk Balog Brigi és táncosai következtek, akivel mindnyájan együtt énekeltük a legnépszerűbb magyar slágereket.

A jótékonysági kulturális estünkre meghívást kaptak azon szerveztek gondozottjai és dolgozói - akikkel évek óta szoros kapcsolatot ápolunk:

- a Kecskeméti SOS Gyermekfalu,

- a Kecskeméti Óvoda Általános Iskola Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Szociális Intézmény Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Juhar utcai Tagintézménye,

- az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága, Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye,

- a Magyar Vakok és Gyengén látók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete

- a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete tagjai,

- a Wojtyla Barátság Központ és

- a Bács-Kiskun Megyei Kórház és Mentőállomás szakdolgozói

A három klub hagyományteremtő céllal jövőre is tervezi a gálaest megszervezését.