A Kecskeméti Szent László Lions Club: Idén is nagy sikerrel zárult az országos Lions konvenció

Vissza a címlapra
A Kecskeméti Szent László Lions Club: Idén is nagy sikerrel zárult az országos Lions konvenció

2020. június 27-én különleges helyszínen, a fertőrákosi kőfejtőben került sor a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége éves közgyűlésére. Az ünnepi eseményen a kecskeméti klubot négyen képviselték.

A konvención választották meg a 2020-2021-es lions év szövetségi tisztségviselőit is. Ez alapján a Szent László Lions Club tagjai közül 100 százalékos szavazati aránnyal a kecskeméti Koncsik Istvánt választották a szövetség II. alkormányzójává, illetve marad kommunikációs vezető is, Kissné dr. Szabó-Kis Mária pedig szintén 100 százalékos szavazati aránnyal az 5. zóna elnöke lesz. Bus Gábor a két évvel ezelőtt 3 évre megválasztott felügyelő bizottság egyik tagja maradt, így a kecskeméti klub 3 fővel vesz részt a kabinet munkájában. A szövetség élén a kormányzói posztot a 2020-21-es lions évre, Boronkay Gusztávtól Keys Mária asszony vette át.

A konvención kihirdették a 2019-20-as lions év díjazottjait is, melynek kapcsán a Kecskeméti Szent László LC munkája több kitűntetésben is részesült. A Kelet-Magyarországi régió legjobbjaként az "Év Lions Klubja" és Harsányi Zsuzsanna személyében a lions mozgalomban végzett tevékenységéért az "Év Lionja" díjat is elhozta a klub. Koncsik István a szövetség kommunikációjában kifejtett munkájáért kormányzói elismerésben részesült. Ugyancsak kormányzói elismerést kapott lelkiismeretes, naprakész munkájáért Darabos Erika, aki Koncsik István jóvoltából a klubok és a szövetség weboldalainak folyamatos feltöltését és frissítését végzi.

A kecskeméti klub a 2019-20-as lions évben több mint 40 jótékonysági eseményt szervezett, illetőleg személyes részvétellel és anyagilag támogatott.

2020-ban zárult le a klub pályázatai közül 4, melyek kapcsán több mint 9.000 embert (szociálisan vagy egészségileg hátrányos helyzetű felnőttet és gyermeket, tehetséges fiatalt, és az egészségügyben illetve a szociális szférában dolgozót) juttatott a tagság kulturális élményhez, anyagi, vagy egészségügyi támogatáshoz. Több alkalommal végeztek ingyenes szem-, illetve diabetes szűrést, tartottak érzékenyítő foglalkozást gyerekeknek, kulturális és sporteseményeket, koncertet szerveztek, ebédet osztottak, adományokat adtak át hátrányos helyzetűeknek. A koronavírus járvány kapcsán pedig az egészségügyi dolgozókat támogatták, összesen közel 13 millió Ft értékben.

Tevékenységükbe segítőként bevonták a fiatalokból álló Szent László Leo Klubot, akik tevékenyen dolgoztak az Országos Leo Szövetség munkájában is. A Szent László Lions Club példát mutatott ebben is a fiataloknak, hisz az LCMSZ, az országos lions szövetség munkájában 2-3 klubtag egész évben aktívan részt vett.

A klub tevékenysége folyamatosan követhető saját honlapján, közösségi oldalán, valamint a média útján is. Kattintson IDE !

Galéria (22 kép)

Összes kép letöltése