A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér az Asztalitenisz Extraligában

Vissza a címlapra
A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér az Asztalitenisz Extraligában

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér versenyzői az Asztalitenisz Női Extraliga Final Fourban 2020. június 28-án, vasárnap 11 órakor meccset játszanak a M4 Sporton.

Hárommillió forint lesz az összdíjazás az asztalitenisz Extraliga négyes döntőjében, amelyre vasárnap és hétfőn kerül sor a Marczibányi téri Ormai Csarnokban.

A magyar szövetség (MOATSZ) lezárta a koronavírus-helyzet miatt korábban csak felfüggesztett csapatbajnoki idényt, az egyetlen kivételt az élvonal négyes fináléja jelenti, amelyet a korlátozások enyhítésével megrendeznek.

Az elmúlt években az alapszakasz-győztesek a negyedik helyezettekkel, míg a másodikak a harmadikokkal csaptak össze az elődöntőben, a félbeszakadt bajnokság sajátos helyzete miatt azonban ezúttal sorsolással döntöttek a párosításról. A férfiaknál így Pécs-Mezőberény és Celldömölk-Szécsény mérkőzést rendeznek majd a fináléba jutásért. Míg a nőknél Budaörs-Kecskemét és Erdért-Statisztika párharcra kerül sor az első napon.

A pénzdíj mindkét nemnél másfélmillió forint, a győztesek 750 ezer forinttal gazdagodnak.

Az esemény zárt kapus, de az M4 Sport mindkét versenynapról élőben közvetít.

A program:

Vasárnap:

női elődöntő, 11 óra:

SH-ITB Budaörs 2i SC - Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

Budapesti Erdért SE-Statisztika PSC I.

férfi elődöntő, 15 óra:

Pécsi TE PEAC Kalo-Méh I. - HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény

Celldömölki VSE Swietelsky Jufa Hotels I.-Szerva ASE Szécsény I.

Hétfő:

női döntő és bronzmérkőzés 11 óra

férfi döntő és bronzmérkőzés 15 óra

A Final Four során minden párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart, tehát 4:0, 4:1, 4:2 és 4:3 lehet a végeredmény.

A MOATSZ 2015 óta rendezi meg a mai formájában a négyes döntőt, amelyben a férfi és női Extraliga alapszakaszának első négy helyezettje küzd meg a bajnoki címért és a dobogós helyekért. A mostani résztvevők közül a Celldömölk háromszor (2015, 2016, 2018), a Pécsi TE (2017) és a Budaörs (2015) pedig egyszer-egyszer végzett az élen.

Ujhidy Tibor, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnöke: "Az egész versenyévadban erre vártunk, azért küzdöttünk, hogy bekerüljünk a csapatbajnokságba a legjobb 4 közé, és ott érmes helyezést érjünk el. A 3. helyen jutottunk be úgy, hogy csak a Budaörstől és az Erdérttől kaptunk ki. Külön öröm, hogy vasárnap az elődöntőket, hétfőn pedig a helyosztókat is élőben tekinthetik majd meg az érdeklődők az M4 Sporton. A sorsolás sajnos nem kedvezett nekünk, hiszen a tavalyi bajnokkal, a Budaörssel játsszunk a döntőbe jutásért. Az M4 Sport azért döntött a mi meccsünk közvetítése mellett, mert a két csapatban a tokiói olimpiára kvalifikált három versenyző is játszik, illetve versenyzőik több Európa bajnoki és számtalan magyar bajnoki éremmel rendelkeznek. A Perger, Nagyváradi, Surján, Fazekas, Lovas versenyzőkkel felálló együttessel szemben tőlünk az Aleksandra Mojsilov, Drabant Anita, Füle Kata, Szvitacs Alexa, Márkus Enikő versenyzőkből kiválasztott kecskeméti csapat veszi fel a küzdelmet. Azt kértem a játékosainktól, hogy az eredménytől függetlenül úgy jöjjön le az egész csapat a pályáról, hogy mindenki megtett mindent a győzelemért."